2005 0600

13 oktober 201909:55

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers ontmoet Piranhas, Eaters ontvangt Devils

Het is Game Day. Trappers ontvangt in de Oberliga Nord de Piranhas uit Rostock, in Geleen staat de topper tegen Nijmegen op het programma en Heerenveen komt op bezoek bij de Beneliga-Trappers. Verder in deze Game Day een terugblik op zaterdag en een blik over de grens naar Nederlanders in het buitenland.

Gisteren

Zaterdagavond stond er rond de Beker van Nederland maar één wedstrijd op het programma. Heerenveen won in een spannende ontmoeting uiteindelijk nipt van Den Haag. Er was uiteindelijk een serie penaltyshots nodig om de wedstrijd in het voordeel van de Friezen te beslissen.

Lees hier meer over de wedstrijd >>>

Eerste Divisie

In de eerste divisie won Groningen de uitwedstrijd in Heerenveen met 2-4, was Amsterdam met 3-0 te sterk voor Den Haag, verloor Den Bosch in eigen huis met 2-8 van Tilburg, was Dordrecht Lions met 7-1 te sterk voor Geleen en won Nijmegen met 3-8 in Utrecht.

Belgi√ę

In de Beker van Belgi√ę stonden gisteren twee westrijden op het programma. Luik won thuis met 7-3 van Leuven, terwijl Mechelen Golden Sharks voor een verrassing zorgde door in eigen stadon met 9-5 te winnen van regerend beker-, lands- en Beneligakampioen Herentals. Timo Dewin en Mick op de Beeck scoorden ieder twee keer voor Mechelen, dat ook Kenneth Pittoors, Tomas Necpal, Ben van den Bogaert, Sandor Erdei Zoltan en Arne van Espen zag scoren. Mitch Morgan en Preston Shupe hadden ieder twee goals, maar dat was dus onvoldoende.

Internationaal

Internationaal waren er zaterdag voor spelers met een Nederlandse achtergrond zeges voor Guus van Nes en Giovanni Vogelaar en nederlagen voor Daniel Sprong en Steve Mason.

Lees hier meer over de Nederlanders in het buitenland >>>

15.00 uur: Tilburg Trappers - Rostock Piranhas

Vanmiddag staat in Stappegoor de ontmoeting tussen de nummers vier en vijf in de Oberliga Nord op het programma. Trappers verloor vrijdag van Herne en staat nu op 12 punten uit vijf wedstrijden, terwijl Piranhas met 2-4 verloren van Hannover Scorpions en daarmee nu op 9 punten uit vijf wedstrijden staat.

Rostock is een tegenstander waar Trappers het meestal niet heel moeilijk mee heeft. Tien keer speelden de ploegen tegen elkaar in de Oberliga en tien keer won Trappers met een totaal doelsaldo van 62 doelpunten voor en slechts 12 tegen. Vorig jaar werden de thuiswedstrijden door Trappers met 6-1 en 5-2 gewonnen. Op 4 januari van dit jaar was Rostock voor het laatst op bezoek in Tilburg en won Trappers met 6-1. Ivy van den Heuvel, Reno de Hondt, Mitch Bruijsten (2) en Max Hermens scoorden de doelpunten.

Rostock versterkte zich in de zomer onder meer met Josh Rabbani en Marvin Kr√ľger van het in de Oberliga afgehaakte Preussen Berlin en haalde met de 33-jarige Roman Tomanek een ervaren Slowaakse aanvaller met ervaring op niveau. De andere import van de ploeg is de inmiddels 37-jarige Tomas Kurka die vorig jaar nog dik een punt per wedstrijd produceerde voor de Piranhas, waar hij bezig is aan zijn vierde seizoen.

Contantin Koopmann is voorlopig met drie goals en drie assists de succesvolste schutter in Rostock, gevolgd door Tom Pauker en Josh Rabbani met ieder vijf punten. Roman Tomanek scoorde al vier keer. De eerste keuze in het doel is Jakub Urbisch, de 23-jarige Duitse Tsjech die in de jeugd onder meer bij Olomouc speelde en bezig is aan zijn derde seizoen in de Oberliga.

19.00 uur: Microz Geleen Eaters - Select 4-U Nijmegen Devils

Geleen en Nijmegen stonden in de competitie om de Beker van Nederland op 27 september al tegenover elkaar. Toen kwam Geleen in de openingsfase op een 2-0 voorsprong, maar stond er na zestig minuten een 6-2 zege voor Nijmegen op het scorebord.

Devils is op dit moment de koploper in de bekercompetite met 11 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van +21. De dikke 16-1 overwinning afgelopen vrijdag in eigen stadion tegen Tilburg was hier een belangrijke motor achter. Geleen verloor diezelfde avond in Den Haag met 4-1 en haakte daardoor even af in de strijd om de koppositie. Eaters staat op de vierde plaats, wat betekent dat als de competitie nu zou eindigen deze twee ploegen ook tegenover elkaar zouden staan in de halve finale van de beker.

Eaters won van Zoetermeer en Tilburg, maar verloor tot nu toe zijn wedstrijden tegen Nijmegen, Heerenveen en Den Haag. De Friezen klopten Eaters afgelopen weekeinde in eigen stadion met 2-3. Lars van Sloun, Mike Verschuren en Nick Verschuren zijn met zeven punten vooralsnog de topscorers bij Eaters, waarbij Van Sloun al vier keer doel trof.

In Nijmegen is Branden Eden vooralsnog enorm productief, met al vijf goals en negen assists in vier wedstrijden. Oliver Pataky en Raymond van der Schuit scoorden respectievelijk al zes en vijf keer, zoals Cas Staps al aan vijf goals zit. De monsterzege op Tilburg van afgelopen vrijdag speelt daarbij natuurlijk een belangrijke rol.

20.00 uur: Tilburg Trappers - Unis Flyers Heerenveen

Het Beneliga-team van Tilburg begon sterk aan de bekercompetitie met een nipte nederlaag tegen Nijmegen. In de twee volgende wedstrijden haalden Geleen en Nijmegen echter de dubbele cijfers en kwam de ploeg zelf nog maar één keer tot scoren. Als toetje na de ontmoeting in de Oberliga Nord ontvangt Trappers vanavond het dit seizoen nog ongeslagen Heerenveen.

De Friezen speelden zaterdagavond een lange en spannende ontmoeting met Den Haag, die uiteindelijk na penaltyshots werd gewonnen. Tilburg ging op vrijdag met liefst 16-1 onderuit in Nijmegen. Vorig jaar eindigde de ontmoeting tussen Flyers en Trappers in Stappegoor in een 1-11 zege voor Heerenveen. In Thialf werd het 10-0.

Eerste Divisie

Slechts één wedstrijd op het programma in de Eerste Divisie. De Yeti's uit Breda nemen het in eigen stadion op tegen de regerende kampioen in de Eerste Divisie, Eindhoven Kemphanen.