SPLT2742

7 september 201808:04

Door Joep Meijsen

Game Day: weekeinde vol oefenduels

De rubriek Game Day is terug op IJshockeynederland.nl. Een vooruitblik op vrijdagmorgen op het ijshockey in het weekeinde. De komende dagen zijn er de nodige oefenwedstrijden voor teams uit de Oberliga, Beneliga en van Nederlanders in het buitenland.

Tilburg Trappers Oberliga - Esbjerg Energy

Wanneer: Zondag 9 september 2018, 17.00 uur.

Tilburg Trappers heeft een interessant oefenprogramma in de aanloop naar het vierde seizoen in de Oberliga Nord. Na Bietigheim uit de DEL 2 en twee DEL-tegenstanders vorige week in Thialf (als TeamNL) is Esbjerg uit Denemarken de volgende tegenstander voor de drievoudige Oberliga-kampioen. Bij de Denen een bekende naam in de bank, Mark Pederson, tien jaar geleden een seizoen hoofdcoach van Trappers en ooit assistent-coach van Oranje. Hij is inmiddels alweer jarenlang de coach van Esbjerg, waar ooit ook Mike Dalhuisen speelde.Vorig jaar werd de club, in Nederland verder natuurlijk vooral bekend van een ijshockeybezoek uit Nijmegen begin jaren negentig, vierde in de play-offs. Maar in de drie jaar daarvoor haalde de ploeg de finale om het kampioenschap, waarbij twee keer de landstitel werd binnengesleept. Nieuwkomer in de de ploeg is de Canadese aanvaller Marc Hagel, die bij Miami University nog kortstondig teamgenoot was van Steve Mason en daarna ruim tweehonderd wedstrijden in de AHL speelde. Vorig jaar actief op het hoogste niveau in Noorwegen. Esbjerg oefent vanavond eerst nog in Herne trouwens.

Herforder EV - Unis Flyers Heerenveen

Wanneer: Vrijdag 7 september, 20.30 uur

Heerenveen begon vorige week aan de voorbereiding op het seizoen met een 9-3 overwinning op de U20 van Nederland. Komend weekeinde staat een reisje naar Duitsland op het programma met twee tegenstanders uit de Regionalliga Noordrijn-Westfalen als tegenstanders in de Dragons Cup. Op Zaterdag word eveneens in Herford tegen Soester EG gespeeld. Dat duel begint om 20.00 uur. Met Herforder EV treft Flyers vanavond de kampioen in de regionalliga. Belangrijke speler in de ploeg toen, de Canadees RJ Reed die dit jaar in de Beneliga voor Nijmegen speelt. Zijn landgenoot Killian Hutt begint aan zijn vierde seizoen bij de club en verzamelde 106 punten in 39 wedstrijden vorig jaar. De tweede import is de 28-jarige Ben Skinner.

Hijs Hokij Den Haag - Microz Eaters Limburg

Wanneer: Zaterdag 8 september, 18.30 uur

Voor de fans van beide teams een kans de vernieuwde ploegen in actie te zien. Den Haag heeft een ongekend succesvol seizoen achter de rug waarin alle hoofdprijzen werden gewonnen. Het team kent wel de nodige mutaties en het wordt onder meer voor de proefspelers een kans om te laten zien dat ze een plek in het team van Chris Eimers verdienen. Bij Eaters met Yan Turcotte en Lukasz Bartek twee uit de Beneliga bekende nieuwkomers. Uit Noord-Amerika is de 28-jarige Canadees Matt Beer overgekomen. Als altijd is het bij oefenwedstrijden aan het begin van het seizoen afwachten wie er allemaal bij zijn, maar het is voor beide teams een interessante ontmoeting vroeg in de voorbereiding om vast te stellen waar de ploegen staan. Eaters oefent zondag om 19.00 uur ook nog uit bij Ratingen.

Bad Nauheim - Red Bull Salzburg II

Wannneer: Vrijdag 7 september, 19.30 uur

De Rote Teufel met de Nederlandse international Mike Dalhuisen in de opstelling oefenen vanavond tegen het tweede team van Red Bull Salzburg. Op zondag is er om 18.30 uur een uitwedstrijd bij de Heilbronner Falken. De tegenstander vanavond is het zogenoemde farm team van Salzburg en speelt in de Alpenliga met een piepjonge selectie met een gemiddelde leeftijd die onder de twintig ligt. De inmiddels 29-jarige Dalhuisen heeft bij zijn nieuwe club de nodige internationale collega's, waaronder de Canadese broers Cody en Dustin Sylvester. Hoofdcoach is ex-Düsseldorf-speler en coach Christof Kreutzer, de broer van de waarschijnlijk bekendere Daniel Kreutzer.

Rapperswil-Jona Lakers - HK Nitra

Wanneer: Vrijdag 7 september 16.00 uur

Eerder deze week al gemeld, maar mogelijk op zondag tijdens een toernooi in Graz dus een confrontatie tussen vader Doug (coach van Graz) en zoon Steve Mason (speler bij Rapperswil-Jona). Eerst wacht echter een ontmoeting met HK Nitra dat vorig jaar in Slowakije de halve finales van de play-offs haalde. Branislav Mezel van die club speelde ooit ruim tweehonderd wedstrijden in de NHL voor de Florida Panthers en keerde een paar jaar geleden terug bij zijn oude club in Slowakije.

Delen