26 augustus 200800:00

Door Joep Meijsen

Gebara tekent bij Devils

Nijmegen Devils heeft de 26-jarige verdediger Adam Gebara gecontracteerd. De nieuwkomer vervangt de eerder aangekondigde Mike Barrett, die niet kwam opdagen voor de vroege seizoensstart van Nijmegen.

Gebara mocht bij Nijmegen op proef komen door bemiddeling van een andere nieuwe Nijmegenaar, TJ Sakaluk. Beide spelers kennen elkaar uit het Amerikaanse universiteitsijshockey. Voor de vervanging van Barrett ging het tussen Gebara en de Finse verdediger Niko Suoraniemi. Laatstgenoemde probeert intussen een plekje te veroveren in de selectie van Tilburg Trappers.

De nieuwe verdediger van Nijmegen speelde vorig seizoen bij Twin City Cyclones in de Amerikaanse profcompetitie SPHL. Hij was daar een teamgenoot van John Gurskis, die in het verleden voor Den Haag uitkwam. Gebara speelde jarenlang als aanvaller, maar maakte de overstap naar de defensie. Tijdens zijn try-out wist hij coach Frank Gentges van Nijmegen te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Mike Barrett liet onlangs van zich horen met de mededeling dat hij een baan had, maar later alsnog naar Nijmegen kon komen. Daarop werd hem te verstaan gegeven dat hij niet meer welkom is. Met de komst van Gebara lijkt de selectie van Nijmegen compleet. Volgende week vrijdag opent de ploeg van Frank Gentges de oefencampagne met een oefenwedstrijd in het Duitse Ratingen.