Eaters vs capitals 290112

29 januari 201223:46

Door Joep Meijsen

Geleen boekt plek in de finale

De kaarten zijn geschud in de North Sea Cup. De finale op 28 februari gaat tussen Den Haag en Geleen. Eaters boekte in eigen huis een eenvoudige 8-0 overwinning op Amsterdam, met een shutout voor Rowan Delil, wat voldoende is voor de tweede plek op de ranglijst.

Opvallend was de terugkeer op het ijs van Erik Tummers, van wie het seizoen een aantal weken geleden geëindigd leek te zijn. De international keerde echter terug en scoorde de zesde treffer namens Geleen. Matt Glasser nam drie goals voor zijn rekening.

Met de nederlaag van Heerenveen in Herentals is ook duidelijk dat Eaters het in de tussenronde mag opnemen tegen Eindhoven en Amsterdam. Deze ronde begint volgens de Twitter van Eaters al komende zaterdag met een uitwedstrijd in Amsterdam, terwijl een dag later de eerste ontmoeting met Eindhoven op het programma staat. De andere poule bestaat derhalve uit Den Haag, Tilburg en Heerenveen.

Eaters greep al na 45 seconden het initiatief via een goal van Jeffrey Mens, luttele minuten later verdubbelde Matt Glasser de score met een handige deflectie op een schot van Kipp Workman. Lars van Sloun zorgde in de powerplay op aangeven van David Burgesss voor de derde goal, alvorens het momentum van Eaters werd gebroken door een wak op het ijs, waardoor het spel drie minuten stil kwam te liggen.

Het beeld in het restant van de wedstrijd was niet veel anders. Matt Glasser zorgde in de tweede periode voor de vierde goal, terwijl ook Kay Gielen in die periode tot scoren wist te komen. In de slotperiode was er daarna nog tijd voor goals van Tummers, Glasser en Mike Looby, alvorens Rowan Delil met een shutout van het ijs kon.