Hyc melancon skate 1213

19 januari 201423:25

Door Joep Meijsen

Geleen, Hyc en Trappers winnaars

De strijd om de vierde plek alsmede het gevecht om de rode lantaarn zijn zaken die de competitie interessant houden. Geleen deed goede zaken door in eigen huis te winnen van Dordrecht, Herentals profiteerde hiervan door thuis van Eindhoven te winnen. Trappers won ook de rematch van de bekerfinale, deze keer in Heerenveen.

Trappers kan zich onderhand gaan voorbereiden op thuisvoordeel in de play-offs en met nieuwsgierigheid observeren wie er vierde gaat worden op de ranglijst. In een middagwedstrijd met liefst 1650 toeschouwers in Thialf nam Tilburg verder afstand van Flyers op de ranglijst. Dankzij goals van Bjorn Willemse, Ritchie van Hulten, Ivy van den Heuvel en Mickey Bastings werd het 4-1 voor de Brabanders. Het tegendoelpunt werd gescoord door Jade Galbraith.

Die strijd om de vierde plaats gaat tussen Herentals en Dordrecht, twee teams die goede en mindere wedstrijden afwisselen. In eigen huis deed Herentals wat het moest doen in een wederom doelpuntrijk duel. Liefst vijftien goals vielen er in het knusse ijssstadion van Herentals. Tyler Melancon scoorde liefst drie keer, net als Mitch Morgan. Ben Vercammen, Craig Vokes en Trevor Hunt namen de overige goals voor hun rekening.

Raymond van der Schuit had twee goals voor Eindhoven, die ook productie ontvingen van Nick Verschuren, Niels Oerlemans, Marc Donders en Kilian van Gorp. Dordrecht speelde iets eerder op de avond al in Geleen en had daar moeten winnen om de het verschil met Herentals niet op te laten lopen. Het werd echter een verrassende zege voor Eaters, dat zich daarmee herstelde van de dikke nederlaag zaterdag in Eindhoven.

Lions speelde geen slechte wedstrijd, maar stuitte op Patrick Martin. Aan de andere kant wisten Dave van Mol, Lars van Sloun (2) en Akim Ramoul Kisito Zonneveld te passeren. Dordrecht kwam niet verder dan treffers van Erik Vos, Valentijn Scheffe en Jeroen van den Broek.