Eaters Panters Beneliga juichen Eaters 11 2017

6 november 201709:17

Geleen klimt naar vierde plek in Beneliga

Eaters Geleen deed goede zaken in de Beneliga met een ruime 8-3 winst op Zoetermeer Panters. In de Belgische beker nam Herentals de koppositie over van Luik na een 10-4 winst op Antwerpen.

Laco Eaters Geleen - Zoetermeer Panters

Geleen had geen enkele moeite met Zoetermeer. De Limburgers pakten in de eerste periode een 2-0 voorsprong via Slawomir Krzak en Vadim Gyesbreghs. Captain Joy Turpijn scoorde na vier minuten in de tweee periode de aansluitingstreffer voor Panters, maar daarna nam Eaters definitief het heft in handen.

Met zes onbeantwoorde doelpunten liep Geleen uit naar een 8-1 voorsprong. Tom Marx scoorde driemaal waaronder een fraaie shorthanded goal. Vadim Gyesbreghs en Lars van Sloun waren beiden goed voor twee treffers.

Aan het einde van de wedstrijd scoorden Teris Wright en Joy Turpijn zodat de eindstand op 8-3 uitkwam.

Geleen staat nu op de vierde plek met negen punten uit vier wedstrijden. Zoetermeer staat op een tiende plek met vier punten uit vier wedstrijden.

Eaters Panters Beneliga duel om de puck 11 2017

ERA Renomar HYC Herentals - Antwerp Phantoms

Na de winst op Luik pakte Herentals gisteravond ook de eerste plek over van de Bulldogs in de Belgische beker. Dat deed Herentals met 10-4 te winnen van Antwerpen. Chad Brears was belangrijk met drie doelpunten. Ben Vercammen en Shawn Hulshof voegden beiden twee treffers toe.

Herentals staat nu samen aan de leiding met Luik. Beiden ploegen hebben 24 punten uit 9 wedstrijden maar Herentals won tot nu toe de enige onderlinge ontmoeting. Op 3 december zullen beide ploegen uitmaken wie de eerste plek definitief in beslag neemt.

De winnaar zal in de halve finale uitkomen tegen Leuven Chiefs dat als vierde eindigde. De verliezer neemt het op tegen Antwerp Phantoms.