Eaters vs Hijs 171113

1 december 201315:59

Door Joep Meijsen

Geleen zet organisatie nieuw neer

Geleen Eaters vervolmaakt de doorstart van vorig seizoen met een compleet vernieuwd bestuur. Nieuwe voorzitter is Huub Wijckmans, die in het verleden ook al eens bestuurslid was van de Limburgse eredivisionist.

Eaters heeft een compleet nieuw bestuur neergezet. Behalve Wijckmans maken hier ook Emile Frieser (secretaris), accountant Ronnie Bosten (penningmeester), John Fredrix (algemene zaken) en Marcel Mastenbroek (algemene zaken en veiligheid) deel van uit. Daarnaast is er een complete directie neergezet om de dagelijkse gang van zaken in goede banen te leiden.

Opvallende naam daar is oud-speler John van Sloun, die de functie van technisch directeur gaat uitoefenen. Hij gaat de technische staf van Eaters aansturen. Ronnie Bosten combineert zijn functie als penningmeester met die van financieel directeur, terwijl Sjoers Scheepens als directeur facilities aan de slag gaat. Ed Frieser neemt de communicatie, marketing en pr voor zijn rekening.

Daarmee verdwijnt Ger de Wit van het toneel bij Eaters. De sponsorman van de club was één van de krachten die er vorig jaar in slaagde Eaters gewoon het seizoen af te kunnen laten maken en een doorstart te laten maken in het nieuwe seizoen. Met het aantreden van het nieuwe bestuur zit zijn taak erop.

Het nieuwe bestuur gaat aan het werk onder de naam Eaters Saamhorigheidsorganisatie 3.0. ‘Alleen kunnen we het niet. Samen zullen we het moeten doen en dan ben ik ervan overtuigd dat de Eaters Saamhorigheidsorganisatie 3.0 een begrip zal zijn en blijven voor de komende decennia binnen de Limburgse Gemeenschap en ver daarbuiten, op het gebied van de ijssport en het ijshockey in het bijzonder’, aldus voorzitter Wijckmans in de gids rond de presentatie van de nieuwe organisatie.

Geleen Eaters knokte al enkele jaren met oplopende financiële tekorten. Halverwege het vorige seizoen barstte de bom en dreigde het seizoen acuut te eindigen voor de Limburgse club. Onder de vleugels van de curator kon het seizoen toch nog worden afgemaakt, terwijl afgelopen zomer een nieuwe start werd gemaakt.

Die doorstart kwam eind september nog in gevaar omdat er nog een tekort van 75.000 euro was. Een actie waarbij de spelersgroep zelf het initiatief nam, zorgde ervoor dat het gat werd gedicht en Eaters in de Eredivisie kon blijven spelen.