6 maart 200800:00

Door Joep Meijsen

Gentges praat met Devils

Frank Gentges is de belangrijkste kandidaat om volgend seizoen coach te worden bij Nijmegen Devils. De Duitser heeft nu nog de leiding over het hoogste jeugdteam van Krefeld. Eind deze week wordt duidelijkheid verwacht.

Dat melden dagblad De Gelderlander en bronnen rond de Nijmeegse eredivisionist. Gesprekken met Gentges zouden al enige tijd aan de gang zijn. De Duitse oud-speler heeft echter naar verluid ook een aanbieding om jeugdcoach te worden in Berlijn, maar hakt spoedig de knoop door.

Het grootste deel van het afgelopen seizoen was de technische leiding bij de Nijmeegse club in handen van speler/coach Rob Meanchoff. Sinds Nijmegen het grootste deel van de imports naar huis heeft gestuurd maakt een collectief van spelers de dienst uit. Devils speelt nog wedstrijden tegen Groningen en Amsterdam, terwijl ook nog een ontmoeting met Jong Oranje U18 op het programma staat.

De 42-jarige Gentges heeft een langjarige loopbaan als speler achter de rug in verschillende Duitse liga's, waarna hij als coach, agent en zaakwaarnemer een nieuwe carrière opbouwde in het ijshockey. Zijn laatste actieve jaren verbracht hij vooral bij Grefrath, dat vlak over de Nederlandse grens ligt. Voordat hij met de jeugd van Krefeld aan de slag ging, was hij hoofdcoach van Blue Lions Leipzig in de Duitse Oberliga.

Gentges heeft wat ervaring met Nederland. Zo tekende hij halverwege de jaren negentig als speler in Nijmegen. Dat was de aanleiding voor een conflict tussen het bestuur van de toenmalige Nijmegen Tigers en aanvoerder Robert Herckenrath. Gentges speelde uiteindelijk nooit voor Nijmegen, terwijl Herckenrath samen met Ben Tijnagel halverwege het seizoen een comeback maakte om de Tigers naar de landstitel te leiden. Gentges speelde dat seizoen wel kortstondig voor Geleen en Utrecht.