ED gijs dewilde point

1 november 200600:00

Door [email protected]

Gijs zet coach op non-actief

Grizzlies coach Martin de Wilde is per direct op non-actief gesteld. Volgens een bericht op de website van het Groningse team was een vertrouwensbreuk tussen De Wilde en de spelersgroep aanleiding voor het bestuur om in te grijpen.

Groningen voorzitter Gerard Schreuder meldt in het bericht dat er afgelopen week al signalen waren over een mogelijke vertrouwensbreuk tussen een aantal spelers en hun coach. 'Het bestuur heeft hierop gereageerd door een intern onderzoek op te starten', schrijft Schreuder.

De voorlopige bevindingen uit dat onderzoek zijn afgelopen maandag aan de voltallige selectie voorgelegd. 'Uit deze bijeenkomst is gebleken dat er in de selectie géén enkel vertrouwen is in verdere samenwerking met Martin de Wilde', meldt de praeses.

De Wilde speelde in het verleden voor Groningen, Assen, Eindhoven en Heerenveen. De 35-jarige Groninger scoorde op eredivisieniveau in 192 wedstrijden 122 goals en mocht 101 assists noteren. Afgelopen seizoen werkte hij als assistent-coach van Henk Göbel bij Groningen en werd met het team kampioen van de eerste divisie. Dit seizoen was zijn eerste als hoofdcoach.

De club heeft inmiddels contact gezocht met Henk Göbel om de plek van De Wilde over te nemen. De oud-coach staat vanaf vandaag weer voor de ploeg. GIJS Grizzlies staat na zeven wedstrijden in de Challenge Cup met negen punten op een vierde plaats in poule A. Daarmee hoeft het alleen eredivisionisten Amsterdam, Den Haag en Heerenveen voor zich te dulden. De ploeg komt vanavond (woensdag) in Heerenveen uit tegen de Flyers.