13 maart 200700:00

Door Joep Meijsen

GIJS zoekt nog een ton

De ijshockeyers van Groningen willen het komende seizoen de eredivisie in met een begroting tussen de 150.000 en 180.000 euro. Dat betekent dat club de komende periode ongeveer een ton aan sponsorgeld moet binnenslepen om het eredivisieschap veilig te stellen.

Dat zegt voorzitter Roelof Noordman van GIJS Grizzlies in het Dagblad van het Noorden. IJshockey.com berichtte gisteren al dat Groningen vorige week tijdens het voorzittersoverleg van de eredivisieteams heeft toegezegd toe te treden tot de eredivisie, mits het budget rond komt. Het afgelopen jaar werkte Groningen met een begroting van zestigduizend euro.

'We hebben nog ongeveer een tonnetje te gaan. Maar we hebben alle hoop dat we dat geld bij elkaar gaan brengen. De komende weken zullen cruciaal zijn', citeert de krant de voorzitter. 'We zijn zeker positief ingesteld. Als het niet halbaar zou zijn, dan hadden we ons natuurlijk nooit aangemeld voor de eredivisie.'

Groningen legde afgelopen vrijdag voor het tweede jaar op rij beslag op het kampioenschap in de Eerste Divisie. De komende week voert de club besprekingen met Henk Göbel over contractverleniging. De club wil ook vroeg beginnen met het samenstellen van de selectie. Daarmee wordt echter wel gewacht tot het budget rond is.

Uit de selectie van het afgelopen seizoen hebben onder meer Paul Kroon, Jacco Borger, Ruud van der Holst en Arjan Peters ervaring op het hoogste niveau in Nederland. De volledige top vijf van de topscorerslijst van de Eerste Divisie bestaat uit spelers van Groningen. Al deze spelers zijn in het buitenland geboren.