23 november 200500:00

Door Remco

Goalfestijn in Eerste Divisie

Er waren weinig spraakmakende duels dit weekeinde in de Eerste Divisie. Afgezien van de ontmoeting tussen Zoetermeer en het selectieteam van Tilburg was er weinig spanning te beleven. Aan doelpunten was overigens geen gebrek. In de vier gespeelde wedstrijden vielen bijna zestig goals te bewonderen, met als Âhoogtepunt de 19-0 nederlaag die Geleen leed in Utrecht.

Utrecht Ă‚ Geleen 19-0 ( 7-0, 9-0, 3-0)

Het moet voor de jonge Limburgers uit Geleen een ware verschrikking zijn om elke week weer in de bus te stappen. Tot nu toe verzamelde Geleen slechts twee punten en grossierde het vooral in ruime nederlagen. Afgelopen zaterdag werd de ploeg compleet overklast door Utrecht. De formatie van coach Frank Versteeg bleef steken op negentien goals. Voor de liefhebbers komen hier de doelpuntenmakers: Brandon Roberts (5x), Stefan Collard (4x), Gijs-Jan Noordhoff, Kees Slagmolen, Sergio van Heeswijk, Johnny Larsson (2x), Carry van Kuik en Valentijn Faber scoorden beiden Ă©Ă©nmaal.

Conclusie: mooie wedstrijd voor de statistieken, leuk voor het aantal powerplaygoals van Utrecht en goalie Wouter Leenen kan een shutout achter zijn naam noteren.

Groningen Ă‚ Dordrecht 12-2 ( 4-0, 2-1, 6-1 )

Voor dit seizoen hoopten veel volgers van de Eerste Divisie dat Dordrecht dit seizoen aansluiting kon krijgen bij de topclubs in de Eerste Divisie. Na een aantal wedstrijden moet helaas worden geconstateerd dat er nog een lange weg te gaan is voor de Lions. Nu is dat ook weer niet zo vreemd, aangezien het team bijna volledig bestaat uit jonge Nederlandse talenten. Het sterke Groningen, dat beschikt over een zestal imports, is dan al gauw te sterk. Zo ook afgelopen zaterdag in het hoge Noorden.

300 Toeschouwers zagen hoe Groningen al in de eerste periode de wedstrijd naar zich toe trok. Ryan Dudgeon, Dennis Braker, Jacco Borger en Adam Blossey tekende voor de 4-0 tussenstand. Bij een 5-1 achterstand in de tweede periode werd Dordrecht-goalie Thijs van Oosterhout verlost uit zijn lijden, en mocht Gleen Seefal het gaan proberen.

Veel hielp het niet, hoewel Seefal de schade in de tweede periode nog kon beperken. In de laatste periode moest Seefal dan toch toezien hoe de Groningers de score verder opschroefden naar 12-2. Dordrecht deed nog wat terug dankzij een powerplaygoal van Robin Hageman. Het verhaal van Hageman begint steeds leuker te worden. Vorig jaar was Hageman nog de topscoorder van het tweede team van Dordrecht. Dit seizoen stond de forward lang droog, totdat hij vorige week dan eindelijk toesloeg met vier goals in de wedstrijd tegen Geleen. In Groningen gaf de jonge Hageman dus een vervolg aan zijn scoringsdrift.

Eindhoven Ă‚ Zoetermeer 4-11 ( 2-3, 1-5, 1-3)

Zoetermeer moest zich zondagavond zien te herstellen van de thuisnederlaag tegen Tilburg. Die nederlaag was vooral te wijten aan een terugkerend probleem van de Panters. Ondanks de aanwezigheid van enkele kanjers in de aanvalslijnen hebben de Panters opvallend veel moeite met het benutten van het grote aantal kansen.

De wedstrijd tegen zwakke broeder Eindhoven kwam daarom niet slecht uit. Zoetermeer nam al snel een 0-3 voorsprong maar net als de avond daarvoor liet het de tegenstander toch weer terugkomen. En daar hebben we de tweede overeenkomst met de wedstrijd van Zoetermeer tegen Tilburg. Naast de gemiste kansen haalde de ploeg ook tegen Eindhoven een te hoog aantal strafminuten. Robert van Yperen ontving een game misconduct en Eindhoven mocht tevens vijf minuten lang met een man meer op het ijs staan. Joep Keeris scoorde twee goals tijdens deze lange powerplay zodat Eindhoven toch weer in de wedstrijd zat.

In de tweede periode besliste Zoetermeer dan toch nog de wedstrijd. Deze periode waren de rollen omgedraaid. Eindhoven ontving nu een game misconduct en wel voor topscoorder Joep Keeris. De familie Demelinne profiteerde gretig hiervan met twee goals van Tony Demelinne en nog een benut penalty shot van Manitas Demelinne.

Daarmee was de wedstrijd beslist en kon Zoetermeer uitlopen naar een 4-11 overwinning. Opvallende feitjes zijn dat Eindhovenaar Didier Vaeyens nog tweemaal kon scoren en Tony Demelinne in totaal viermaal succesvol was vanavond.