29 november 200600:00

Door Joep Meijsen

Goalie Den Hartog stapt op

Marcel den Hartog is vertrokken bij Nijmegen Emperors. De doelman uit Culemborg was ontevreden over de hoeveelheid speeltijd die hij kreeg van coach Hakan Nygren.

Dat meldt dagblad De Gelderlander. Verhalen over onvrede van Den Hartog deden al enige tijd de ronde. De speler in kwestie had ook al een gesprek gehad over dit onderwerp met het bestuur van Nijmegen. Na afloop van de wedstrijd tegen Amsterdam van afgelopen zondag nam hij afscheid van zijn teamgenoten.

Dinsdag zat de onlangs door Emperors aangetrokken Bjorn van de Put als reservegoalie op de bank. Daarmee begint de collectie doelmannen in Nijmegen verder te groeien. Eerder al werd doelman Kristofer Martin nog voor het seizoen begon vervangen door de Fin Tommi Niemela. Deze laatste krijgt het vertrouwen van de hoofdcoach van Emperors, waardoor Den Hartog nauwelijks aan spelen toekwam.

Den Hartog verdedigde twee weken geleden voor het laatst het doel in de wedstrijd van Nijmegen tegen Den Haag. Doelman Niemela had zichzelf na enkele tegendoelpunten gewisseld, waardoor Den Hartog plotseling het ijs op moest. Het waren zijn laatste speelminuten in Nijmeegse dienst.

Wat de doelman, die zijn loopbaan ooit begon bij een recreatieteam in Nijmegen, nu gaat doen is niet bekend. Den Hartog wisselde begin dit seizoen van Tilburg naar Nijmegen. Trappers besloot toen niet verder te willen met de voormalige Nederlandse international.

Nijmegen vernieuwde begin dit seizoen de selectie in het doel. Casper Swart werd bedankt, Kyle Nixon was al tijdens het vorige seizoen afgehaakt, terwijl Thijs van Broekhoven ook van de lijst verdween.