15 februari 200600:00

Door Joep Meijsen

Goalie Swart op non-actief

Nijmegen Emperors heeft doelman Casper Swart op non-actief gezet. De keeper van de nationale ploeg heeft een conflict met het bestuur van Nijmegen over materiaal. Zijn vervanger is Bjorn Kroeze.

Dat meldt het bestuur van Nijmegen Emperors in de Emperors Nieuwsflits, de e-mailnieuwsbrief van de club. Geruchten over onenigheid tussen de doelman en de club deden al langer de ronde. Aanleiding zouden de sticks van de keeper zijn.

De maatregel komt toch als een verrassing. Voor Nijmegen duurt het seizoen mogelijk nog maar vijf wedstrijden. Het team uit de Keizerstad is in een felle strijd verwikkeld met Tilburg Trappers om de laatste plek in de play-offs. Nijmegen heeft een voordeel van Ă©Ă©n punt ten opzichte van Trappers. De ploeg van Larry Sacharuk speelt vanavond tegen Amsterdam.

Bjorn Kroeze was jarenlang de 'back up' van Honoré Loos tijdens de succesperiode van het Nijmeegse ijshockey eind jaren negentig. Hij speelde in die tijd sporadisch in het eerste team. Nijmegen beschikt ook nog over Thijs van Broekhoven, die sinds vorig jaar als reservedoelman bij Nijmegen functioneert. Hij zal vanavond naar alle waarschijnlijkheid het doel bij de Emperors verdedigen.

Nijmegen Emperors nam vorige week afscheid van doelman Kyle Nixon. 'Familie-omstandigheden' werden als reden opgegeven. De Zweedse verdediger Matthias Karlsson is zijn vervanger. Daarmee raakt Nijmegen dus zijn eerste twee keepers kwijt in twee weken tijd. Thijs van Broekhoven was dit seizoen kort uitgeleend aan Eindhoven.