5 mei 200800:00

Door [email protected]

Goalieprobleem bij Russen

Rusland heeft een klein probleem. Starting goalie Alexander Eremenko is zondag geblesseerd geraakt en is uitgeschakeld voor de rest van het WK. Daardoor heeft het team nu nog maar één geregistreerde goalie.

De Russen waren naar het WK in Canada afgereisd met drie goalies, maar hadden er maar twee geregistreerd. Mikhail Biryukov viel zondag in voor de geblesseerde Eremenko en liet twee goals toe in de 5-4 overtime zege op Tsjechië.

De derde meegereisde goalie is Semen Varlamov, die Lokomotiv Yaroslavl naar de finale van de Russische Superliga leidde dit seizoen. Hij blesseerde echter zijn voet en moest zich terugtrekken, nog voordat hij door zijn team was geregistreerd.

Het meest waarschijnlijk is dat de Russen nu inzetten op de komst van Evgeni Nabokov. De goalie werd afgelopen nacht met zijn San Jose Sharks uitgeschakeld in de NHL playoffs en zou de meest logische keuze zijn.

De beslissing moet echter wel op korte termijn genomen worden. Als de Russen dinsdag met slechts één goalie starten, dan lopen ze een enorm risico. Mocht dan ook Biryukov uitvallen, dan heeft het team volgens de IIHF regels tien minuten om een andere speler in goalie outfit te heisen.