27 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

Goalieruil Dragons-Tijgers

Utrecht Dragons en Amstel Tijgers wisselen van doelman. Yordan van Hoegee vertrekt van Amsterdam naar Utrecht, terwijl Victor Boutrs-Girgis de omgekeerde weg bewandelt.

Dat heeft Utrecht Dragons bekendgemaakt. Voor Van Hoegee is het een terugkeer op het oude nest, hij kreeg zijn jeugdopleiding in Utrecht. De 24-jarige doelman speelde zeven jaar in de hoofdstad en maakte, voornamelijk als reservedoelman, alle grote successen van de afgelopen jaren mee.

Van Hoegee zal in Utrecht ook trainingen voor de jeugd gaan verzorgen. Daarin volgt hij de weg van Maarten de Groot, die vorige week vanuit Amsterdam vertrok om zijn ijshockeyloopbaan in Utrecht voort te zetten. Van Hoegee kwam na zijn vertrek uit Utrecht eind jaren negentig naast Amsterdam ook nog kortstondig uit voor Den Bosch en Turnhout.

De inmiddels 21-jarige Victor Boutrs-Girgis is de vierde nieuwkomer bij Amsterdam. De doelman speelde twee jaar geleden in de Eredivisie voor Den Haag, waar hij een goalie-duo vormde met Peter Seton. Hij kwam daarbij regelmatig in actie. Na de komst van doelman Brock McGillis werd hij overbodig in de Hofstad en verkaste naar Utrecht. Met deze ploeg haalde hij de halve finales van de play-offs in de Eerste Divisie. Zijn betrokkenheid bij Utrecht duurde uiteindelijk dus maar één seizoen.

De voormalige goalie van Jong Oranje past in het beleid bij Amsterdam waarbij voor een verjonging van de selectie wordt gekozen. Eerder al werden Jordy van Oorschot en Eric Hoogvliets aangetrokken. Eind vorige week werd bekend dat sterspeler Paul Vincent terugkeert bij de hoofdstedelijke formatie van Ron Berteling.