26 februari 200500:00

Goede start Bulldogs

Amsterdam Bulldogs versloeg Tilburg Trappers in een matig duel met 4-1. Jason Smith was met twee treffers de Man of the Match bij de hoofdstedelingen, die hierdoor een 1-0 voorsprong nemen in de play-off-serie.

Het Amsterdamse publiek kent haar klassiekers. Net zoals in de ijshockeyfilm ÂMystery Alaska gingen de Amsterdammers rustig hun krantje lezen toen de Tilburgers het ijs betraden.

Tilburg Trappers kwam slap uit de startblokken. Dit leidde dan al snel tot de openingstreffer van de Bulldogs. Na twee minuten schoot Jason Smith op aangeven van Chris Eimers de puck eenvoudig langs Martin Trommelen. Bij deze goal zag de Tilburgse keeper er niet goed uit. Zes minuten later bij een slap schot van Karl Dykhuis blunderde Trommelen.. De puck glipt door zijn handschoen en daarmee kwam Amsterdam al snel op een 2-0 voorsprong.

Dankzij een straf voor Mark Bultje aan het einde van de 1e periode kwam Tilburg als herboren uit de kleedkamers. De powerplay werd succesvol afgerond door Stanislav Nazarov.

In deze fase was Tilburg de bovenliggende partij en kreeg het goede kansen op de gelijkmaker. De beslissing viel echter toen Casey Vanschagen na acht minuten in de tweede periode naar de strafbank werd gestuurd. In de daaropvolgende powerplay scoorde Trevor Sherban de 3-1. Verrassend genoeg werd het doelpunt door de officials toegekend aan Tom Hartogs.

De tweede periode kende meerdere opstootjes, waar voornamelijk Karl Dykhuis bij betrokken was. Zowel Casey Vanschagen als Peter van Biezen kregen het met de NHL-speler aan de stok. Van Biezen kreeg na een dergelijk opstootje een spearing en een game misconduct aan zijn broek. Vlak voor het einde van de periode maakte Jason Smith een definitief einde aan de wedstrijd. Trappers leverde de puck zomaar in bij Smith die hier dankbaar gebruik van maakte: 4-1.

De derde periode was onthutsend slecht. Tilburg kon niet meer en Amsterdam hoefde niet meer. Alle toeschouwers waren blij dat de periode snel voorbij ging.

Na afloop was de teruggekeerde Kevin Hoogsteen blij met de overwinning: Ă‚De wedstrijd was weer een typische Amsterdam - Tilburg met veel spanning, inzet en veel fysiek vertoon. Wij bestreden Tilburg eigenlijk met hun eigen spelletje. We speelden vrij defensief en lieten de tegenstander komen. Deze tactiek bleek succesvol.Ă‚

Het Tilburg Trapperskamp toonde zich tijdens de wedstrijd en na afloop weinig tevreden over het optreden van scheidsrechter De Brabander. Kevin Hoogsteen was positiever: Ă‚Over de gehele wedstrijd gezien vond ik hem fair fluiten. Op sommige momenten floot hij misschien wat ongelukkig in het nadeel van Tilburg maar dat gebeurt zo vaak en meestal is Tilburg dan niet de benadeelde partij. Ik vind De Brabander de meest geschikte scheids voor ontmoetingen tussen Tilburg en Amsterdam vanwege zijn neutraliteit.Ă‚

Zondag is de tweede confrontatie tussen beide teams. Leo van den Thillart zal deze ontmoeting waarschijnlijk moeten missen. De ervaren verdediger viel uit met een dijbeenblessure.