13 november 200600:00

Goede start van Grizzlies

Groningen Grizzlies is het seizoen in de Eerste Divisie uitstekend begonnen. Twee grote overwinningen op Zoetermeer en het selectieteam van Tilburg zorgden ervoor dat Groningen meteen de koppositie in beslag neemt.

Groningen startte zaterdag met een ruime 6-1 overwinning op Zoetermeer Panters. De bezoekers uit Zoetermeer liepen tegen een aantal straffen aan waardoor Groningen tweemaal wist te scoren met twee spelers meer op het ijs. Groningen pakte mede hierdoor een comfortabele 3-0 voorsprong in de eerste periode.

Heel even kwam Zoetermeer in de tweede periode terug in de wedstrijd door een goal van Craig DeBoice. Vlak voor het verstrijken van de periode herstelde Groningen echter de marge. Adam Sinewitz wist shorthanded goalie Rene de l'Ecluse te passeren. In de derde periode liep Groningen verder uit door goals van Danny Kerstholt en Jacco Borger. Uiteindelijk bleef het bij 6-1 voor de titelverdediger in de Eerste Divisie.

Een dag later had Groningen ook geen enkele moeite met het selectieteam van Tilburg Trappers. Groningen won met maar liefst 1-7 van de ploeg van Nick Rohde. Tilburg versterkte zich afgelopen week nog met routinier Henry de Kort en doelman Stefan Schoep die overkwam van Eindhoven. Het mocht niet baten voor Tilburg want Groningen had geen enkele moeite met de veelal jeugdige talenten.

Zaterdag won Tilburg wel het Brabantse onderonsje met Eindhoven. In de Lichtstad won Tilburg eenvoudig met 3-8. De pas 16-jarige Jeffrey Melissant was de topscoorder aan Tilburgse zijde met drie treffers. Eindhoven wordt ook dit seizoen geplaagd door blessures. Zo moet de ploeg al enige tijd doen zonder de gebroeders Martin en ook aanvaller Twan Hengst is voorlopig uitgeschakeld. Coach Roger Provencher trok zelf de schaatsen maar aan en gaf zelfs de assist op het derde Eindhovense doelpunt.

Dordrecht kende een redelijke start van de competitie ondanks twee nederlagen. Zowel in Zoetermeer als thuis tegen Utrecht werd nipt met 4-5 verloren. Dordrecht trad dit weekend aan met een gelegenheidsverdediging omdat het maar liefst vier basiskrachten moest missen.

Toch leek ‘Dordt' lang op de overwinning af te stevenen in het Silverdome van Zoetermeer. Dordrecht stond de gehele wedstrijd op voorsprong tot een halve minuut voor het einde van de wedstrijd. Craig DeBoice scoorde in de laatste minuut de 4-4 en dwong daarmee een verlenging af voor de thuisploeg. In de overtime leek Dordrecht alsnog de overwinning te grijpen vanwege een aantal straffen voor Zoetermeer. Het was echter weer Craig DeBoice die ditmaal shorthanded de winnende treffer scoorde.

Thuis tegen Utrecht Dragons stond Dordrecht juist lang tegen een achterstand van twee goals aan te kijken. In de derde periode kwam Lions toch op gelijke hoogte door goals van Jeroen Beulink en de kleine maar talentvolle Sirio Barone die als één van de weinge spelers een redelijke indruk achterliet tegen de eredivisieploegen.

Zeven minuten voor tijd kwam Dordrecht echter in de problemen na straffen voor Willy Schut en Joop Visser. Met twee spelers meer op het ijs wist Utrecht alsnog de punten mee te nemen naar de Domstad. Routinier Robert van Laarhoven scoorde de winnende goal op aangeven van international Maarten de Groot.

De uitslag van de wedstrijd Utrecht Dragons tegen Eindhoven IJsbrekers is helaas nog niet bekend.