26 april 200700:00

Door Joep Meijsen

Grizzlies: coach en sponsor

Groningen Grizzlies heeft twee enorme stappen gezet op weg naar de eredivisie het komende seizoen. De club maakte bekend dat Andy Tenbult de hoofdcoach wordt, terwijl het bedrijf Pecoma voor drie jaar tekende als hoofdsponsor van de kampioen van de Eerste Divisie.

Voor Tenbult betekent het contract met Groningen een terugkeer in het Nederlandse ijshockey. De Nederlandse-Canadees was laatstelijk werkzaam in Geleen, maar werd daar na afloop van het seizoen 2005/06 vervangen door Dave Hyrsky. Eerder werkte Tenbult onder meer als hoofdcoach in Heerenveen, Utrecht en Nijmegen. Hij volgt bij Groningen Henk Göbel op, die vorig jaar het roer overnam van Martin de Wilde.

De 46-jarige Tenbult won als coach met Nijmegen een landskampioenschap en de beker, in Heerenveen won hij een beker. Hij krijgt de technische leiding over het eerste team van Groningen, terwijl hij ook de U20 en U17 van de Groningse club onder zijn hoede neemt. 'Wat ons bijzonder aanspreekt in Andy is zijn vermogen om van een groep spelers een team te maken, spelers kan ontwikkelen en dat hij het team bouwt rondom de eigen kweek', zegt Groningen zelf over de aanstelling van Tenbult.

Groningen maakte tegelijk bekend een hoofdsponsor vast te hebben gelegd. De ICT-dienstverlener Pecoma Business Technology tekende een contract voor drie jaar bij Groningen, dat onder de naam Pecoma Grizzlies gaat meespelen in de Eredivisie. Door de komst van de hoofdsponsor is de financiële basis gelegd voor de daadwerkelijke promotie van de ploeg die voor het tweede jaar op rij de titel in de Eerste Divisie veroverde.

'De kenmerken van het ijshockey, zoals teamwork, daadkracht, snelheid en dynamiek passen uitstekend bij ons bedrijf en worden door deze samenwerking onder de aandacht van een breder publiek gebracht,” aldus Jos Stoepker, delivery manager bij Pecoma over de sponsorship. Het bedrijf gaat onder meer clinics organiseren voor klanten en werknemers. Pecoma heeft 360 werknemers en vestigingen in Amsterdam en Groningen.

Welk bedrag met het hoofdsponsorschap gemoeid is, is niet bekendgemaakt.