Gijs bank lachen 0809

30 januari 200900:00

Door Joep Meijsen

Grizzlies doet goede zaken

Groningen zet de opmars op de ranglijst voort met een 3-1 overwinning op Nijmegen Devils. Daarmee raakt de strijd om de vierde plek op de ranglijst en daarmee thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs steeds verder verhit.

Als er dit seizoen, zoals oorspronkelijk gepland, slechts vier teams naar de play-offs waren gegaan, dan stond ons een spetterende slotfase van de competitie te wachten. Liefst vier teams zijn op jacht naar de vierde plaats, die nu nog door Nijmegen Devils wordt bezet. Door de puntenaftrek voor Devils kan echter onder meer Eindhoven langszij komen, kan Heerenveen Nijmegen zelfs al passeren en kijkt Amsterdam van iets grotere afstand toe.

En dan is er Groningen. Grizzlies klopte Nijmegen Devils gisteren met 3-1 en wierp zich daarmee ook helemaal in de strijd. Het was de vierde overwinning in de laatste vijf wedstrijden voor de Groningers, die daarmee aan een opmars bezig zijn op de ranglijst. Door de zege staat het team van Sergei Yashin op het moment vijfde op de ranglijst, zaterdagavond staat er alweer een cruciale wedstrijd in Heerenveen op het programma. Omdat de play-offs zijn uitgebreid naar acht teams, is de inzet alleen thuisvoordeel, maar ook dat kan van beslissende invloed zijn.

De zege op Nijmegen was voor Groningen ook verre van onverdiend. De ploeg pakte vroeg in de wedstrijd de leiding via een goal van Ram Sidhu en gaf deze daarna niet meer uit handen. Devils kreeg wel kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar maakte nooit de indruk dat daadwerkelijk te gaan doen. Lance Morrison zette Grizzlies vroeg in de tweede periode op 2-0, alvorens Nijmegen via captain Baraniuk iets terugdeed op de powerplay.

Tot een groots offensief in de derde periode kwam het niet. De recentelijk tot speler van de maand december uitgeroepen Blair Levebvre lachte als laatste in de ontmoeting. Hij scoorde in de derde periode het enige doelpunt. Voor Nijmegen wacht na de uitdaging in het hoge noorden vanavond alweer de reis naar Tilburg. Zondag komt Flyers op bezoek. Groningen mag zaterdag naar Heerenveen en ontvangt zondag koploper Den Haag.