11 september 200600:00

Door Remco

Grizzlies klaar voor de start

Ondanks alle perikelen rondom het ijshockey in Nederland, gaan de voorbereidingen van alle teams rustig door. Groningen Grizzlies blijft aan de weg timmeren door het aantrekken van twee Amerikaanse spelers. Daarnaast stromen zes spelers uit de U20 door om de selectie te versterken.

Na het succesvolle seizoen 2005-2006 heeft Groningen een duidelijke keuze gemaakt voor Nederlandse jeugd. Eerder werden Paul Kroon en Ruud van der Holst al overgenomen van Heerenveen en nu heeft de club ook bekend gemaakt twee Amerikanen te hebben aangetrokken om de zeer jonge selectie te ondersteunen.

Nick Thiros is aangetrokken vanwege zijn scorend vermogen. De 25-jarige goaltjesdief speelde afgelopen seizoen in Australië voor de West Sydney Ice Dogs. Het seizoen in Australië loopt van april tot en met september, daarvoor kwam hij uit in Duitsland voor Troisdorf dat uitkomt in de Regionalliga NRW. Thiros zal zich bij de Grizzlies aansluiten zodra het seizoen in Australië is beëindigd.

De tweede import voor de Grizzlies is Adam Sinewitz. Deze 22-jarige Amerikaan speelde de afgelopen vier seizoenen voor de American International College dat uitkomt in de zeer sterke NCAA. Volgens de website van de Grizzlies is Sinewitz een speler die zeer hard werkt op het ijs en andere spelers beter laat spelen.

Nog meer goed nieuws voor de Grizzlies. De gemeente Groningen heeft een Zweeds bedrijf opdracht gegeven een nieuwe professionele boarding te plaatsen in Kardinge. De oude boarding voldeed niet meer aan de eisen van de IIHF.

De voorbereiding start serieus op 15 september. De Grizzlies gaan op trainingskamp naar het Duitse Nordhorn alwaar een oefenwedstrijd wordt gespeeld tegen het locale team. Ook staan er drie oefenwedstrijden in eigen land gepland. Op 23 september treden de Grizzlies aan tegen de IJsbrekers in Eindhoven. Een dag later zijn de Amstel Tijgers de tegenstanders.

Tenslotte wordt op zondag 1 oktober de derby van het Noorden gespeeld. In Kardinge neemt de ploeg van coach Martin de Wilde het op tegen de Heerenveen Flyers.

Deze wedstrijden zullen een goede test moeten zijn voor de Challenge Cup. De doelstelling van de Grizzlies zijn voor de Challenge Cup is duidelijk: Boven de andere eerste divisie team eindigen in de poule en proberen te stunten tegen de eredivisie teams in de poule.