2 oktober 200500:00

Door [email protected]

Grizzlies kloppen Wolves

GIJS Grizzlies is klaar voor de competitie. In de laatste wedstrijd van een lange voorbereiding klopten de Groningers eredivisieploeg Den Haag Wolves met een overtuigende 5-2. Nu is het afwachten wanneer ze echt aan de slag kunnen.

De eerste twee periodes ging de stand nog gelijk op; na twee periodes stond het 2-2. In de derde periode liep GIJS echter flink uit. Met drie onbeantwoorde doelpunten kwam de eindstand 5-2 op het bord. Matt Tremblay was goed voor twee goals en een assist. Juha Kuri tekende voor een goal en twee assists.

Het loopt lekker bij GIJS. In de voorbereiding won het team eerder al wedstrijden tegen het Duitse Nordhorn, het Belgische Turnhout en verschillende eerste divisie teams. Alleen tegen eredivisionist Heerenveen Flyers moesten de Groningers buigen. Daar moest het team een eerste nederlaag incasseren.

De imports draaien als een trein bij Groningen. De Canadees Matt Tremblay kwam in vijf oefenwedstrijden tien keer tot scoren en voegde daar nog eens 7 assists aan toe. Ruim drie punten per wedstrijd dus. Zijn landgenoot Ryan Dudgeon scoorde vier maal, maar assisteerde in totaal elf maal op een treffer. Exact drie punten per wedstrijd.

Met twaalf punten uit vijf wedstrijden staat de Fin Juha Kaari op de derde plaats. De eerste Nederlander, Jacco Borger, staat met drie goals en drie assists op de zesde plaats.

Qua scorend vermogen zit het dus wel goed bij GIJS. In totaal scoorde de ploeg 34 keer in vijf wedstrijden. En zeker niet tegen de minste tegenstanders.

De ploeg van coaches Martin de Wilde en Henk Göbel is dus klaar voor de competitie. Het probleem is echter dat er nog steeds geen speelschema voor de eerste divisie is gepubliceerd. De competitie zou een dezer dagen moeten beginnen, maar het is geen van de ploegen ĂŒberhaupt bekend of ze beginnen met een thuis- of uitwedstrijd.