Gijs peters 0809

27 april 200900:00

Door Joep Meijsen

Grizzlies legt spelerskern vast

Groningen Grizzlies heeft veertien Nederlandse spelers opgenomen in de voorlopige selectie voor volgend seizoen. Daarbij is ook Alwin Assenberg, die vorig jaar het grootste deel van het seizoen bij Heerenveen speelde.

Assenberg is na Jolke Balt de tweede speler van Heerenveen Flyers die naar de andere Noordelijke eredivisionist verhuist. Assenberg trainde aan het eind van het afgelopen seizoen al mee in Groningen en heeft afdoende indruk gemaakt op coach Sergei Yashin om hem een kans te geven. De Rus is vooral onder de indruk van de inzet en mentaliteit van Assenberg.

Het halen van Assenberg past in het beleid van Groningen. Voorzitter Roelof Noordman: ‘Onze doelstelling is en blijft om met zoveel mogelijk Nederlandse spelers het volgend seizoen in te gaan. Wij zijn dan ook nog in gesprek met andere kandidaten. We zullen dit op korte termijn afronden. Ook zijn we in onderhandeling met onze buitenlandse spelers van het vorig seizoen. We verwachten, dat enkele hiervan terug zullen komen. Wij hopen dat ijshockeyspelers mede voor de Grizzlies gaan kiezen vanwege de diverse mogelijkheden om in Groningen te kunnen studeren op HBO- of Universitair niveau.'

De overige spelers in de voorlopige selectie kwamen afgelopen seizoenen al uit voor Groningen en zijn deels afkomstig uit de jeugdopleiding van de ploeg; Ricardo Dijkema, Klaver Jan Middelweerd, Arjan Peters, Jeroen van Olphen, Danny Kerstholt, Reinier Holthof, Duncan Rode, Zahir Hup, Dylan Foks, Ronald Trip, Tom Korte en Jeff Honebeeke.

Daarvan was Reinier Holthof met drie goals en negen assists in veertig wedstrijden de meest productieve speler afgelopen jaar. De topacht van de topscorerslijst van de Grizzlies bestond uit de buitenlandse kern van de ploeg. Groningen bereikte afgelopen seizoen voor het eerst de play-offs, maar werd in de kwartfinales uitgeschakeld door Geleen.