Grizzlies kardinge fisheye

6 december 201613:06

Door Joep Meijsen

Groningen haalt Tsjechische forward

Groningen heeft de selectie uitgebreid met de 23-jarige Tsjechische aanvaller Marek HolĂ˝.

De afgelopen periode was hij op het tweede niveau actief in België, daarvoor enige tijd op het hoogste niveau in Polen. In eigen land speelde hij op hoog niveau bij de jeugd van Vitkovice en op het derde niveau. Groningen was eigenlijk de afgelopen periode op zoek naar een ervaren verdediger, maar slaagde er niet in om zo'n speler te vinden. De club omschrijft Holý als een 'snelle, handige en gemakkelijk scorende aanvaller die met zijn scorend vermogen het verschil zal moeten maken.'

Groningen maakt dit jaar een rentree op het hoogste niveau in Nederland. Op dit moment staat de ploeg met drie punten uit vijf wedstrijden op de zevende en laatste plaats in poule B van de Beneliga. In de beker en de competitie scoorde de ploeg tot nu toe 25 goals in dertien wedstrijden. De enige overwinning van dit seizoen werd op 5 november geboekt in en tegen Den Bosch.

De club verwacht dat de nieuwe aanwinst op vrijdag 9 december zijn debuut zal maken voor Groningen. Het team speelt dan de uitwedstrijd in Nijmegen. Een dag later wacht hem zijn thuisdebuut in het duel met Leuven.