20 november 200600:00

Groningen verslaat Utrecht

Groningen Grizzlies heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In de topper tegen Utrecht won Grizzlies met 3-0. Captain Jacco Borger was de uitblinker aan Groningse zijde met twee goals en een assist.

Ook dit jaar is Utrecht de voornaamste kandidaat om Groningen van de titel af te houden. Utrecht moet het dit jaar voorlopig zonder imports doen, alleen de Tsjechische verdediger Michal Rybar is gebleven. De topscoorders van vorig jaar Jamie Molendyk en Brandon Roberts hebben de ploeg uit de Domstad verlaten.

Toch bleef Utrecht lang overeind tegen Groningen. Pas halverwege de tweede periode kon Groningen de score openen toen Robert van Laarhoven een straf voor holding ontving. Groningen-coach Henk Gobel nam daarop direct een verrassende time-out. Een opmerkelijk moment voor een time-out maar wel een time-out met grote gevolgen. Binnen drie minuten stond de thuisploeg namelijk met 2-0 voor.

De eerste treffer van Nick Thiros viel tijdens de powerplay en een minuut later verdubbelde Jacco Borger de Groningse voorsprong. Diezelfde Borger bepaalde de eindstand twee minuten voor het einde van de wedstrijd op 3-0. De Friese aanvaller rondde een breakaway af op aangeven van Juha Kaari.

Overige wedstrijden

Dit weekend waren er slechts twee andere wedstrijden in de Eerste Divisie. Het selectieteam van Tilburg won eenvoudig in Zoetermeer met 2-4. De Brabanders liepen in de eerste periode uit naar een 0-2 voorsprong dankzij treffers van Joep Andries en Robbert Marcelis. Goals van Andreas Kraan en Bart Meertens zorgden halverwege de derde periode zelfs voor een ruime 0-4 voorsprong. Zoetermeer wist in de laatste tien minuten nog de eer te redden. Pascal van de Velde scoorde de 1-4 en in de allerlaatste seconde wist Danny Bood de 2-4 achter Ian Meierdres te schieten.

Dordrecht Lions behaalde de eerste zege van het seizoen. In Eindhoven was Dordrecht met 2-5 te sterk voor de IJsbrekers. Eindhoven was in de Challenge Cup dit seizoen al twee keer te sterk voor Dordrecht maar kon die prestatie zaterdag niet herhalen in eigen huis.

Dordrecht besliste de wedstrijd al in de tweede periode. Daarin liep Lions uit naar een 1-4 voorsprong dankzij onder andere het eerste doelpunt van verdediger Robin Bosman in de Eerste Divisie. Dordrecht beschikte dit weekend voor het eerst weer over oud-verdediger Ferdinand de Man. De ervaren verdediger kwam in het verleden ook al uit voor Dordt.