9 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Haagse hal op slot

De wedstrijd tussen Den Haag en Amsterdam gaat zaterdagavond niet door. Op last van de gemeente is de hal verzegeld en mag Den Haag Wolves zijn eerste thuiswedstrijd niet spelen.

De Haagse Uithof is de afgelopen maanden herbouwd nadat de vorige hal door brand werd getroffen. De hal leek op tijd klaar voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor de nieuwbakken Eredivisionist, maar de gemeente Den Haag en de brandweer hebben hier een streep door getrokken.

Doordat enkele vergunningen niet in orde zijn, is de hal door de gemeente verzegeld, waardoor de wedstrijd van vanavond tussen Den Haag en Amsterdam geen doorgang kan vinden. Dit is een streep door de rekening van zowel de Hagenezen, die zich vanavond voor het eerst voor eigen publiek wilden presenteren.

Den Haag speelde tot nu toe twee wedstrijden, deze waren allebei uit. Vorige week was Tilburg met 7-1 te sterk voor de Wolves, terwijl gisteren Nijmegen Emperors met 5-0 won. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt overgespeeld en wanneer de Uithof nu in gebruik gaat worden genomen.