WK torun hagemeijer 130409

27 april 200900:00

Door Remco

Hagemeijer blijft in Eindhoven

International Diederick Hagemeijer zal het komende seizoen voor Eindhoven Kemphanen spelen en niet voor Tilburg Trappers. Deze club legt zich niet neer bij het besluit van de speler en onderneemt juridische stappen.

Het bericht vanuit Eindhoven komt als een verrassing. Vorig seizoen tekende Hagemeijer namelijk een verbintenis met zijn oude club Tilburg voor het komende seizoen. Hagemeijer kon echter na zijn terugkeer uit Amerika niet terecht in Tilburg omdat Trappers een import zou moeten opgeven om Hagemeijer in de selectie op te nemen.

Hagemeijer week daarom uit naar buurman Eindhoven dat in de eerste ronde van de play-offs werd uitgeschakeld door Tilburg Trappers. Eindhoven besloot om de Oostenrijker Florian Pedevilla weg te sturen zodat Hagemeijer het seizoen kon afmaken in de Lichtstad. In negen wedstrijden pakte hij drie assists en dertig strafminuten mee.

De coach van Eindhoven, Leo van den Thillart, is uiteraard verheugd door het nieuws: ‘Stilletjes had ik hierop gehoopt, Diederick is een tactisch zeer goede speler zowel aanvallend als verdedigend. Verder speelt hij zeer fysiek, heeft zijn lengte mee en zal één van de dragende spelers zijn binnen het team.'

In het persbericht van Eindhoven verdedigt Hagemeijer zijn keuze voor de Kemphanen: ‘Ik was uiterst teleurgesteld toen Trappers mij geen plaats wist te geven in de selectie eerder dit seizoen. Ik was blij toen Eindhoven Kemphanen de moeilijke keuze maakte om een buitenlandse speler terug te sturen zodat ik bij Eindhoven kon spelen. Ondanks mijn relatief korte verblijf in Eindhoven is toch een zeer hechte band ontstaan met de club en het bestuur waardoor ik heb gemeend mijn plannen te moeten aanpassen. Het beleid en de strategie van Eindhoven Kemphanen betreffende Nederlandse spelers is duidelijk en constant. Daarnaast zegt men wat ze doen en ze doen wat ze zeggen.'

Hagemeijer is inmiddels een vaste waarde geworden in het Nederlands team. In april speelde Hagemeijer alle wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap in Torun. Dat was voor de geboren Eindhovenaar al zijn derde wereldkampioenschap in het shirt van Oranje.

Voor Trappers zal het besluit van Hagemeijer als een teleurstelling komen. De recordkampioen raakte eerder al Bob Teunissen kwijt aan de Brabantse buurman, terwijl het spelers als Reinier Staats en Robbert Maas niet terug zag keren. Eerder op maandag maakte de club wel bekend dat Robbert Marcelis via de A58 de terugkeer naar Stappegoor maakt en dat doelman Ian Meierdres zijn contract met de club verlengde.

Voorzitter Frans van Dommelen zegt dat Trappers het afzeggen van Hagemeijer niet zonder slag of stoot laat gebeuren. 'Het kan natuurlijk niet dat op deze manier contracten niet worden gerespecteerd', reageert voorzitter Frans van Dommelen in Brabants Dagblad. 'We kunnen Diederick en Eindhoven op dit moment alleen succes wensen. Maar dan wel in de juridische strijd.'

Hagemeijer is de vierde international die dit voorjaar de overstap maakt naar de vorig jaar in de eredivisie teruggekeerde ploeg uit de Lichtstad. Eerder al kwamen Akim Ramoul, Ivy van den Heuvel en Bob Teunissen over naar Eindhoven.