8 september 200600:00

Haie beginnen met zege

De Kölner Haie zijn het seizoen begonnen met een overwinning op Hannover Scorpions. De ploeg van Doug Mason won in eigen huis met 4-2. De wedstrijd bleef lang spannend want pas in de laatste minuut gooide Mirko Lüdemann met een empty-netter de wedstrijd op slot.

De wedstrijd van gisteravond betekende niet alleen het debuut van Mason maar ook de terugkeer van Hans Zach in de Kölnarena. Zach was de afgelopen jaren de coach van de Haie en ook de coach van het nationale team van Duitsland. De terugkeer van Zach in Köln liep dus uit op een nederlaag.

De Haie begonnen erg verzwakt aan de ouverture in de DEL. Maar liefst zes spelers ontbraken bij de club uit de Domstad waaronder grote namen zoals Tino Boos, Ivan Ciernik, Bill Lindsay en Phillip Gogulla.

Door de vele geblesseerden kon Köln maar met drie volwaardige lijnen aantreden terwijl tegenstander Hannover met vier lijnen aan de start kwam. Hannover kwam dan ook het beste uit de startblokken en nam na vijf minuten de leiding. Stéphane Robitaille tekende voor de eerste goal van deze jaargang.

Vlak voor het verstrijken van de eerste periode kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Met twee Scorpions op de strafbank was het de Noor Mats Trygg die de 1-1 scoorde. De 30-jarige Noor kwam dit seizoen samen met Doug Mason over vanuit Iserlohn.

In de tweede periode liep Köln uit naar een 3-1 voorsprong dankzij twee powerplaygoals. Eerst was het de trefzekere verdediger Stéphane Julien die profiteerde, nog geen negentig seconden later scoorde een andere Canadese verdediger Jason Marshall de 3-1. Ook Marshall debuteert in de DEL. Marshall kwam over vanuit de NHL waar hij uitkwam voor Anaheim.

Hannover wist al binnen een aantal minuten na deze klap de aansluitingstreffer te produceren. Ook deze goal viel tijdens een powerplay, dit keer mochten twee spelers van Köln plaatsnemen in de strafbank. De 22-jarige Canadees Rob Hisey rondde een prima aanval af van Hannover door bij de tweede paal de puck eenvoudig binnen te tikken. Goalie Adam Hauser van Köln was kansloos op deze inzet.

Verder dan deze treffer kwam Hannover echter niet. Köln wist met veel inzet en strijd de voorsprong vast te houden. De verlossende goal kwam vlak voor tijd. Nadat eerst Dave McIllwain het lege doel miste, was het de ervaren verdediger Mirko Lüdemann die het lege net wel wist te vinden.