30 december 200500:00

Door Joep Meijsen

Halve finale gaat door

De wedstrijd in de halve finale van de play-offs tussen Amsterdam en Heerenveen gaat ondanks het weeralarm van het KNMI vooralsnog gewoon door. Pas als blijkt dat de problemen te groot worden, wordt eventueel nog besloten tot afgelasting.

Dat heeft bondsdirecteur Henk Hille tegenover IJshockey.com gezegd. Voor vanmiddag en vanavond worden er sneeuw, ijzel en zware wind voorspeld. Het KNMI adviseert Nederlanders om na vier uur niet meer de deur uit te gaan. Ook de Nederlandse Spoorwegen geven een negatief reisadvies af voor na vier uur. Hierdoor was onder toeschouwers onzekerheid ontstaan over het doorgaan van het duel.

Eerder dit jaar ging de wedstrijd tussen Amsterdam en Tilburg in het bekertoernooi niet door omdat Trappers met de spelersbus in de verkeerschaos van het winterweer kwam vast te zitten. Volgens Hille is de NIJB altijd terughoudend met afgelastingen. De wedstrijd is de tweede ontmoeting in de best-of-three halve finale. Heerenveen won de eerste wedstrijd. De winnaar van deze serie ontmoet Tilburg Trappers in de bekerfinale in Eindhoven.