Kemphanen mjeleli skate 1112

3 december 201123:37

Hanen en Eaters pakken punten

Eindhoven Kemphanen liet Amsterdam Capitals afdalen van hun wolk met een 12-1 overwinning. Geleen was met 5-2 te sterk voor een Turnhout-team met een minimale bezetting.

Eindhoven Kemphanen - Amsterdam Capitals

De feeststemming in Amsterdam na de eerste overwinning van het seizoen op Tilburg vrijdagavond was terecht groot. De ploeg van Ron Berteling kreeg dit jaar te maken met veel tegenslagen en een aantal erg forse nederlagen. De zege op Tilburg kan dan ook gezien worden als een flinke oppepper.

Eindhoven Kemphanen was echter niet van plan de Amsterdamse feeststemming nog verder te vergroten en boekte in zestig minuten ijshockey een ruime 12-1 overwinning. Mario Mjelleli wist drie keer het doel achter Jacob van Duin te vinden en nam ook nog een assist vor zijn rekening. Ronald Wurm was wel goed voor de enige Amsterdamse goal tegen de club die hem eerder in de week op straat zette.

Capitals hield de schade in de eerste periode nog beperkt tot 3-1, maar zag die achterstand twintig minuten later gegroeid tot 6-1, terwijl de Eindhovense formatie in de slotperiode liefst zes keer het net wist te vinden. Paul Vincent, Marc Donders, Nick Verschuren en Marcel Kars scoorden allemaal twee keer, terwijl ook Kevin Bruijsten het net wist te vinden.

Eindhoven vervolgt de North Sea Cup met een uitwedstrijd in Turnhout op zondag. Amsterdam krijgt een paar dagen de tijd om nog na te genieten van de stunt tegen Tilburg en ontvangt komende vrijdag in eigen huis ook Turnhout.

Geleen Eaters - Turnhout White Caps

Jeffrey Mens scoorde zaterdagavond twee keer in een 5-2 overwinning voor Eaters in een wedstrijd tegen een Turnhout dat slechts twee aanvalslijnen op het ijs kon brengen.

Met de beperkte bezetting, topscorer Tyler Ruel heeft de club verlaten om een kans te zoeken in Hongarije en de club kampt met de nodige blessures, hield Turnhout nog lang stand in Geleen. Na twee periodes was de stand nog maar 2-2. In de eerste periode zette Niels Oerlemans de Belgen zelfs vroeg op voorsprong, alvorens Lars van Sloun op de powerplay gelijk maakte. Eaters greep na de eerste pauze via een powerplaygoal van Kipp Workman de leiding, maar enkele minuten voor het einde van de periode zorgde Tommy Lange voor de gelijkmaker.

Jeffrey Mens wist de wedstrijd daarna in de slotperiode met twee goals te beslissen, alvorens Lars Engwegen voor de slagroom op de taart zorgde. Voor Eaters zit het weekeinde er met deze wedstrijd op. Turnhout ontvangt zondag nog Eindhoven Kemphanen.