Kemphanen dejong check glasser 081011

30 augustus 201210:57

Door Joep Meijsen

Hanen willen overgang De Jong stoppen

Eindhoven Kemphanen wil de overgang van Nick de Jong naar Den Haag stoppen. Volgens de club uit de Lichtstad heeft De Jong een geldige overeenkomst met Kemphanen.

Dat meldt Eindhovens Dagblad. 'Als hij voor Den Haag gaat spelen, stappen we wellicht naar de rechter', citeert de krant technisch directeur Nico van Galen Last van de Eindhovense club. De oud-international wil niet zeggen in welke vorm er een overeenkomst is met De Jong, maar volgens de krant is wel duidelijk dat er geen sprake is van een getekend contract.

'Ik wil er in dit stadium niet over uitweiden. We kunnen bewijzen dat we een deal met Nick hebben', stelt Van Galen Last. De Jong zelf was niet bereikbaar voor commentaar. Volgens Den Haag is de overstap logisch omdat De Jong voor zijn werk aan de slag gaat in de regio Haaglanden en hem bovendien een positie als assistent van Tommie Hartogs was beloofd. Die laatste situatie viel in het water toen Hartogs naar Frankrijk vertrok en Kemphanen met het duo Mizerek-Gallagher in zee ging.

Eindhoven ontkent in de krant dat De Jong zo'n belofte zou zijn gedaan.