29 november 200400:00

Door Joep Meijsen

Hartogs leidt Bulldogs

Captain Tommie Hartogs leidde Amsterdam Bulldogs zondagavond naar een ruime 9-2 zege op Leuven Chiefs. Hartogs tekende voor drie goals en een assist.

Daarmee haalde Amsterdam afgelopen weekeinde het maximale rendement uit de twee wedstrijden. Op vrijdagavond werd al met 4-3 gewonnen in Tilburg. Tijdens de thuiswedstrijd van Amsterdam zondagavond had Amsterdam het alleen in de eerste periode moeilijk met de tegenstander. Via Leo van den Thillart was Amsterdam op voorsprong gekomen, maar Christopher van der Haas wist nog voor rust de gelijkmaker binnen te schieten.

De hoofdstedelijke landskampioen maakte in de tweede en derde periode met acht doelpunten op rij echter duidelijk dat Leuven met lege handen terugkon naar de universiteitsstad. Stienstra, Polet (2), Hartogs (3) en Kars en Sherban waren de makers van de doelpunten, voordat Koen Hermans iets terug kon doen namens Leuven.

Hoewel Amsterdam de afgelopen weken een aantal spelers heeft verloren en derhalve kampt met een krappe selectie, was de formatie van Ron Berteling in eigen huis wel in de meerderheid. Tegenstander Leuven had slechts vijftien namen op de sheet staan, tegen zestien aan Amsterdamse kant.