19 januari 200700:00

Door Joep Meijsen

Hartogs nieuwe bondscoach

De kogel is eindelijk door de kerk. Tommie Hartogs is door de Nederlandse IJshockeybond benoemd tot opvolger van Doug Mason als bondscoach van Oranje. Dave Livingston gaat functioneren als co-coach.

Dat meldt de Nederlandse IJshockeybond. De benoemingen komen niet als een verrassing. Al sinds het begin van het seizoen was informeel bekend dat het duo samen het bondscoachschap op zich zou nemen. Het tweetal geldt als vertrouwelingen van Doug Mason, die zelf invloed had op de benoeming van zijn opvolger.

Hartogs combineert op dit moment de rol van speler bij de kersverse bekerwinnaar Amstel Tijgers met die van assistent-coach. Door een blessure kwam hij dit seizoen nog maar sporadisch in actie. Dave Livingston werkt als assistent-coach bij Furuset in de hoogste Noorse ijshockeydivisie.

De benoeming is vooralsnog van tijdelijke aard. Hartogs en Livingston tekenden een contract tot na het wereldkampioenschap in Qiqihar in China. Daarna volgt een evaluatie. De eerste klus voor de nieuwe bondscoaches is een vierlandentoernooi volgende maand in Frankrijk.

De NIJB maakte tevens bekend dat Jack America als teammanager aan Oranje verbonden blijft. De Limburger werd eind vorig jaar gekozen in het bondsbestuur, maar kan beide functies met elkaar combineren.