Nl hartogs kijktoe 0708

9 juni 200800:00

Door Joep Meijsen

Hartogs: rol in Eindhoven

Bondscoach Tommie Hartogs treedt in dienst van de gemeente Eindhoven. Hij krijgt een combinatiefunctie waarbij hij zich zowel moet bezighouden met het stimuleren van de ijssport in Eindhoven als de rol van technisch directeur bij Topijshockey Eindhoven, dat in de eredivisie actief wil worden.

Dat meldt Eindhovens Dagblad. De rol van Hartogs houdt in dat hij een link moet creëren tussen naschoolse opvang, onderwijs en sport. Daarbij zal de nadruk komen te liggen op ijshockey. ‘Met Tommie erbij kunnen we het schoolschaatsen verder uitbouwen, jeugdcoaches voor het ijshockey begeleiden en opleiden en ons op die manier nog meer focussen op talentontwikkeling', zegt directeur Mark Meijer van de ijsbaan in de krant.

De nieuwe functie hoeft niet direct te betekenen dat de rol van Hartogs bij Amsterdam is uitgespeeld. De Amsterdamse club laat weten dat partijen zijn overeengekomen dat er wordt gezocht naar een formule die het mogelijk maakt dat Hartogs zich ook voor Amstel Tijgers kan blijven inzetten. Het contract van Hartogs als bondscoach loopt nog tot het einde van het Olympisch Kwalifcatietoernooi in november.

Hartogs was, net als oud-bondscoach Theo van Gerwen, al als adviseur betrokken bij het initiatief in Eindhoven. Onlangs werd bekend dat de kans dat Eindhoven inderdaad in de eredivisie gaat spelen fors is gegroeid. Een nieuwe stichting is nog wel op zoek naar een hoofdsponsor.