Kemphanen hartogs coach close 1011

22 juli 201210:32

Door Joep Meijsen

Hartogs vertrekt naar Frankrijk

Tommie Hartogs gaat aan de slag als coach in de hoogste Franse ijshockeyliga. Dat betekent dat de oud-bondscoach vertrekt bij Eindhoven Kemphanen.

Dat meldt Kemphanenfan.nl. Hartogs gaat aan de slag bij Morzine-Avoriaz, een team dat speelt in de hoogste Franse ijshockeyliga. Voor Hartogs betekent dit een aanzienlijke promotie. ''We waren met Tommie mondeling akkoord over het komende seizoen, maar de details waren nog niet ingevuld en hij is dus volledig vrij om elders te tekenen. Sterker, we feliciteren hem van harte met deze uitdaging', aldus voorzitter Alwin van Doremalen van de Eindhovense club.

Hartogs is al vanaf de terugkeer van het eredivisie-ijshockey betrokken bij Eindhoven, maar nam anderhalf jaar geleden het hoofdcoachschap over van Leo van den Thillart na een teleurstellende competitiestart. Vorig jaar eindigde Eindhoven als vijfde in de North Sea Cup en vierde in de bekercompetitie. Daarmee plaatste Eindhoven zich voor het eerst voor de halve finales van de beker. Hartogs raakte afgelopen jaar zijn functies als hoofdcoach van het CTO en als bondscoach van Oranje kwijt.

Tommie Hartogs was als speler enkele jaren actief in Frankrijk. Kemphanen gaat op zoek naar een opvolger.