5 oktober 200400:00

Door [email protected]

Hasek vertrekt uit AHL

Het leek erop dat Dominik Hasek tijdens de NHL-lockout in de American Hockey League zou spelen. Maar de Tsjech heeft deze week aangegeven de Binghamton Senators na trainingskamp te zullen verlaten.

"Ik ben niet van plan om reguliere wedstrijden te spelen hier", zegt Hasek in de Ottawa Sun. "Dit is een team met eigen plannen, met een doel. Ik zou hier de plek van iemand anders innemen."

De zesvoudig Vezina winnaar traint nog wel mee met het AHL-team, maar zal eind volgende week vertrekken. De Dominator zal waarschijnlijk niet in Europa gaan spelen, maar heeft aangegeven interesse te hebben om in de Original Stars of Hockey League uit te komen.

Deze OSHL is niet de enige optie. Hasek zou ook nog mee kunnen touren met de "World Stars" tour, die tussen 1 en 21 december door Europa zou moeten reizen. Een grote groep NHL-ers trekt door verschillende landen en speelt tegen lokale teams.

De tour is vergelijkbaar met de rondreis die Wayne Gretzky tijdens de lockout van 1994 organiseerde. Onder de deelnemende spelers veel bekende namen, als Mats Sundin, Sergei Fedorov, Rob Blake, Dany Heatley en Martin Brodeur.