Flyers landman jacco close

9 september 200800:00

Door Joep Meijsen

Heerenveen blijft in eredivisie

Heerenveen Flyers speelt het komende seizoen gewoon in de eredivisie. Dit gebeurt echter voorlopig zonder hoofdsponsor, zodat de begroting wel een stuk lager uitvalt dan de afgelopen jaren het geval was. Flyers moet met 210.000 euro gaan werken.

Dat meldt Flyers op de eigen website. Intussen is de inschrijving voor de eredivisie weg. Afgelopen week werd voor Heerenveen en Utrecht de termijn van aanmelding enkele dagen verlengd. Dit was voor Flyers blijkbaar voldoende om zekerheid over het meedoen op het hoogste niveau veilig te stellen.

Voorzitter Danny Micola: ‘ Na een hele moeilijke periode hebben we de knoop doorgehakt. Heerenveen heeft zeer duidelijk gemaakt dat het ze ernst is om de Flyers in Heerenveen te houden. We hebben nu alle medewerking en steun van de gemeente, en hebben alle hoop gevestigd op ondersteuning hier in de regio. We merken dat mogelijke nieuwe sponsoren positief op ons reageren. De beoogde begroting is nog altijd niet helemaal rond, maar we durven het nu wel aan om er vol voor te gaan. Alle steun en sponsoren zijn welkom om de Flyers verder te helpen in Heerenveen.'

Flyers kwam in de problemen door het afhaken van Vadeko als hoofsponsor en het niet doorgaan van een contract met het bedrijf Art-Ice. Deze onderneming blijft wel als subsponsor verbonden aan het ijshockey in Friesland. Hierdoor was het voor de derde keer in een paar jaar tijd lange tijd onzeker of Heerenveen wel aan de competitie mee kon doen. De nieuwe coach Chris Eimers kan nu echter aan de slag.

Een idee om als Cambuur Flyers te gaan spelen werd onder druk van fans en de gemeente Heerenveen geschrapt. Micola: ‘ Wij gaan daarom als Flyers verder, en schrijven ons vandaag als Heerenveen Flyers in voor het nieuwe seizoen. We blijven bouwen aan een gezonde club, organisatorisch, sportief en financieel. En daar doen we alles voor, samen met de supporters en de zakenclub. Ook de optie van Abe Flyers hebben we zelfs nog bekeken, want Abe Lenstra was gek op ijshockey, en kwam iedere wedstrijd in de gloriejaren van de Flyers naar Thialf. Abe is Heerenveen, net als de Flyers. De toekomst zal het uitwijzen, maar er gloort in ieder geval nu weer hoop aan de horizon.'