Flyers vincent goal 110209

12 februari 200900:00

Heerenveen doet goede zaken

Heerenveen zet de jacht op thuisvoordeel in de play-offs voort. Op woensdag won het team van Chris Eimers thuis van Amsterdam. Concurrent Geleen verspeelde in de slotfase de punten in de uitwedstrijd in Tilburg, waardoor er een oerspannend slotweekeinde gaat volgen.

Heerenveen Flyers - Amstel Tijgers

Met nog twee wedstrijden te gaan, strijden nog vier teams om het thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs. Heerenveen Flyers boekte thuis tegen Amsterdam de vierde overwinning op rij in een inhaalrace die de club voorlopig op de zesde plaats van de ranglijst brengt. Echter slechts twee verliespunten scheiden de club van de derde plaats, die nu nog in handen is van Nijmegen Devils.

Heerenveen had het in eigen huis eigenlijk alleen in de tweede periode echt lastig met de gasten uit Amsterdam. In die periode knokte de ploeg van Ron Berteling zich bijna naast de Friezen, zonder ook daadwerkelijk op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk kon Flyers in het slotstuk van de wedstrijd de punten redelijk eenvoudig veiligstellen.

Het aantrekken van Paul Vincent lijkt voorlopig een gouden greep voor Flyers. De ervaren Amerikaan pakte op woensdagavond weer twee goals en een assist mee en had daarmee een flink aandeel in de Friese zege. Een van zijn goals was een penaltyshot. Hans Kroon, Jaap Kroon, Sander Dijkstra en Jamie Visser waren de andere doelpuntenmakers namens de Friezen. Alexander Hult en Craig Sanders troffen doel voor Amsterdam.

Tilburg Trappers - Eaters Geleen

Geleen verspeelde in Tilburg met een 6-4 nederlaag kostbare punten in de strijd om thuisvoordeel, hoewel de ploeg van Uli Egen nog altijd op de vierde plaats staat. De voorsprong op concurrenten Heerenveen en Groningen is één punt, terwijl de achterstand op de derde plek ook één punt bedraagt.

Lange tijd leek de ploeg in Tilburg op weg naar een stuntje tegen de koploper. Tot zes minuten voor tijd koesterde Eaters een voorsprong, maar drie goals van de eerste lijn van Trappers trokken de situatie alsnog recht. Een straf tegen Steve Farrer leverde Trappers een dubbele powerplay op die door Matt Smith werd verzilverd, drie minuten later sloeg dezelfde forward nogmaals toe en de winst werd een halve minuut voor tijd door Taggart Desmet veiliggesteld met een treffer in het lege net.

Daarmee kreeg Eaters waarschijnlijk geen loon naar werken in een spannende wedstrijd, waarin de eerste lijn van Trappers alle goals voor hun rekening nam. Matt Smith had drie goals en een assist, Taggart Desmet twee goals en vier assists en Lance Monych een goal en drie assists. Daarmee doorbrak de lijn de grens voor het seizoen van driehonderd punten.

Steve Farrer had twee goals en een assist, maar liep ook tegen de cruciale straf op die Trappers de kans bood de macht te grijpen in de wedstrijd. Lance Herauf had een goal en twee assists namens Eaters, terwijl Casey Bartzen van drie van de vier Geleense treffers betrokken was. Jake Brenk scoorde de andere treffer.