2 oktober 200400:00

Heerenveen temt Bulldogs

Heerenveen Flyers deelde bij de eerste de beste mogelijkheid al een psychologische mokerslag uit van jewelste. Het thuisdebuut van Amsterdam Bulldogs werd verpest met een 1-4 zege voor de Flyers. Bert van de Braak maakte de winnende treffer.

Natuurlijk moeten de resultaten van de eerste wedstrijden niet worden overschat. Heerenveen speelde in ieder geval een aantal oefenwedstrijden, terwijl het voor Amsterdam feitelijk de eerste keer was dat de ploeg compleet samenspeelde. Het maakte de verrassing er echter niet minder om. In een rommelige wedstrijd keepte Rudie van der Holst een prima partij bij de Flyers en wisten de Friezen voorin de kansen te benutten.

Flyers kwam als een donderschicht uit de startblokken. Binnen een minuut stond Heerenveen op voorsprong via Robert Starke, die scoorde op aangeven van Don Nichols. Amsterdam kreeg daarna een kwartiertje de tijd om zich van deze tegenslag te herstellen alvorens Heerenveen een tweede keer toesloeg. Scheidsrechter Bergman stuurde Mark Bultje voor twee minuten naar de strafbank, Erik Landman en Jamie Visser zetten de aanval op en Bert van de Braak rondde op fraaie wijze af.

Het duurde tot de derde periode alvorens Amsterdam eindelijk wat terug deed. Leo van den Thillart ontving een straf voor roughing, maar op aangeven van Jason Smith scoorde de behendige Mark Bultje de aansluitingstreffer. De Amsterdammers zetten nog aan voor een extra offensief, maar zonder succes. Doelman Van der Holst toonde zich een sta in de weg en negen minuten voor tijd was het een van de 'Tre Kroner' van Heerenveen die de wedstrijd feitelijk besliste. Tyler Palmiscno bracht zijn eerste punt op Nederlandse bodem op zijn naam met de eindpass die door Jaap Kroon achter Phil Groeneveld werd gewerkt.

Een empty netter van Hans Kroon, wederom op aangeven van de Tyler Palmiscno, bracht 33 seconden voor tijd de eindstand op het scorebord.

Beide teams kunnen rustig evalueren wat er gebeurd is in de wedstrijd. Flyers komt vrijdag pas weer in actie, dan mag de ploeg van Dave Hyrsky op bezoek in Tilburg. Ron Berteling heeft een dag langer de tijd om zijn team op te lappen. Op zaterdag 9 oktober gaat Amsterdam op bezoek in Den Haag.

Elders in het land won Nijmegen Emperors de seizoensopening tegen Leuven met 7-1. Huub Verdonschot scoorde drie keer in een wedstrijd die bol stond van de kansen.