Potm jan13 sami heinonen

4 maart 201321:13

Door [email protected]

Heinonen de beste in januari

Sami Heinonen is uitgeroepen tot Reebok/IJshockey.com Player of the Month in januari. De 36-jarige Finse goalie van Geleen werd gekozen door de coaches van de teams in de Eredivisie. Heinonen ontving zijn prijs zondagavond na afloop van de wedstrijd tegen Tilburg Trappers.

IJshockey.com kiest in samenwerking met Reebok voor het zevende jaar op rij maandelijks de beste speler in de Nederlandse eredivisie. De winnaar ontvangt een officieel certificaat en een cheque ter waarde van vijfhonderd euro, die te besteden is bij Reebok-dealers in Nederland. Sportimex Nederland, de importeur van Reebok, stelt deze prijs ter beschikking.

Heinonen won de prijs in november 2007 al bij Den Haag en in oktober 2009 nog een keer bij Geleen. Daarmee is hij de eerste speler ooit die de prijs drie keer in de wacht heeft gesleept. Verder won alleen ex-Nijmegen en ex-Den Haag aanvaller Phil Aucoin de prijs ooit een tweede keer. Eerder wonnen Ian McDonald (2011), Brent Gauvreau (2010) en Brian McGarry (2006) de cheque al eens in Geleense dienst.