IJNL logo para

Paraijshockey

Paraijshockey nijmegen 2024 0301

1 maart 202407:23

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Help de paraijshockeyers naar Frankrijk

De para ijshockey teams van de AHOUD Devils Nijmegen en The Lime Kings uit Dordrecht zijn als een gezamenlijk para ijshockey team uitgenodigd om deel te nemen aan het Europese Para IJshockey Toernooi van de Northwest Europe Para Ice Hockey League wat dit jaar worden gehouden in Frankrijk op 27 en 28 April 2024.

De tegenstanders teams van dit para ijshockey toernooi komen uit Belgi√ę, Engeland , Finland , Nederland en gastland Frankrijk.

Om dat para ijshockey een dure sport is voor onze teamleden en door de hoge kosten zoals vervoer en overnachtingen naar het toernooi in Frankrijk willen wij onze deelname aan dit toernooi toch mogelijk maken via deze crowdfunding.

De grootste donateurs van deze crowdfunding bieden wij volgend ijshockey seizoen een para ijshockey clinic voor 4 personen in Nijmegen of Dordrecht naar eigen keuze.

Wil u naast een donatie ook als sponsor op het wedstrijd shirt die gedragen worden tijdens al onze para ijshockey wedstrijden in Frankrijk neem dan vrijblijvend contact met Oscar de Kunder of Frans van der Velden.

Wat is paraijshockey?

Over ons
Wij zijn de para ijshockey teams van de AHOUD Devils Nijmegen en The Lime Kings uit Dordrecht en tijdens wedstrijden spelen wij als een gezamenlijk team. Dit omdat het para ijshockey nu nog een kleine sport is en nieuwe leden bij onze ijshockeyteams altijd van harte welkom zijn.

Wat is para ijshockey ?

Para ijshockey heeft de zelfde regels als ijshockey, maar wordt gespeeld in een speciale slee. Deze slee wordt ook wel ''sledge'' genoemd en onder de slee bevinden zich schaatsen.

Je beweegt jezelf voort met behulp van prikkers die aan het uiteinde van de ijshockeysticks zij bevestigd. De ijshockeysticks bij para ijshockey zijn korter dan die van een staande ijshockeyspeler , omdat je met het ene uiteinde de puck speelt en het andere uiteinde van de ijshockeystick gebruik je om jezelf voort te bewegen.

Wat doe je als tegenprestatie
De grootste donateurs van deze crowdfunding bieden wij volgend ijshockey seizoen een para ijshockey clinic voor 4 personen in Nijmegen of Dordrecht naar eigen keuze.

Hoeveel nieuwe leden met een handicap verwacht je dat dit project oplevert?
8

Hoeveel sporters met een handicap worden geholpen met dit project?
15