IJNL logo para

Paraijshockey

Nijmegen Dordrecht 24 02 2024 Jurrian Raa

27 februari 202421:04

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Paraijshockey: Nijmegen Devils tegen Lime Kings Dordrecht

Afgelopen zaterdag speelde het para ijshockey team van de Nijmegen Devils hun laatste wedstrijd van dit seizoen in de ijshal het Triavium tegen The Lime Kings uit Dordrecht. Helaas konden beide teams nog niet genoeg spelers op het ijs krijgen om een team te formeren en daarom leende het para ijshockey team van de Amsterdam Tigers spelers uit om deze wedstrijd mogelijk te maken.

Door Oscar de Kunder

Op papier aan elkaar gewaagde teams, de waarheid is echter anders de gasten uit Dordrecht namen vanaf het eerste moment het heft in handen, waren beter op elkaar ingespeeld en konden daardoor Jurrian Raa ook makkelijk vinden...

Nijmegen probeerde van alles, defence en forwards verruilden van plek, de center forward was overal, het mocht niet baten.

De eerste twee periodes

De eerste 2 periodes was er niets uit te halen voor de Nijmegen Devils, de spaarzame uitbraken smoorden met net verkeerde passes of aannames van de betreffende spelers of de beste keeper van Nederland zat gruwelijk in de weg. The Lime Kings daarentegen had het goed naar de zin. Het is niet zo dat ze een barbecue op de middenstip konden houden maar gezellig was het wel.

Het einde van de wedstrijd

Derde periode begonnen The Lime Kings alvast aan de overwinningskelk te lurken. Dat kon natuurlijk niet, scheidsrechter greep in even in en dat leverde Danny Verroen twee minuten rust op tegenover zijn eigen bench. Het leverde nog wat kansjes op voor Nijmegen waaronder een niet te missen kans van Jorg Landheer.

Alle teams kwamen wel in de score voor, Jurrian Raa schoot er 8 in, en Björn Olierook scoorde namens The Lime Kings. En Devils speler Bas Akkerman had pech en schoot de puck achter zijn eigen goalie Oscar de Kunder. Hiermee wonnen The Lime Kings met 0-10 in de keizerstad aan de waal van het para ijshockey team van de Nijmegen Devils.

De para ijshockey competitie in Nederland heeft dit seizoen nog een wedstrijd op het programma staan op zondag 07 April om 17:15uur tussen The Lime Kings Dordrecht en het para ijshockey team van de Amsterdam Tigers.