6 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Hendriks weg bij Geleen

Eaters Geleen heeft afscheid genomen van een tweede verdediger. Na Chad van Diemen eerder deze week heeft de eredivisionist ook Wesley Hendriks laten gaan. De verdediger werd speltechnisch en conditioneel te licht bevonden, zo meldt de club.

Het vertrek van Hendriks komt niet als een verrassing. Al toen Chad van Diemen zijn ticket naar huis ontving, ging het verhaal rond dat ook Wesley Hendriks zijn koffers kon pakken. Dit nieuws is nu officieel bevestigd door de organisatie in Geleen.

Voor Hendriks komt de beslissing naar alle waarschijnlijkheid als een bittere pil. Hij miste het einde van het kampioensseizoen bij Nijmegen vanwege een blessure en kreeg daarna geen nieuw contract aangeboden bij de Emperors. Geleen bood hem de kans om in de Eredivisie te blijven spelen, waarop Hendriks met opleiding en huis naar Zuid-Limburg verhuisde. Het blijkt qua ijshockey dus een kort verblijf.

Eaters Geleen opent zaterdag het nieuwe seizoen tegen Dordrecht en gaat zondag op bezoek in Utrecht. Daarbij heeft het team nog maar de beschikking over vijf verdedigers, waaronder Lamonte Polet. Volgens de club is Eaters dichtbij een overeenkomst met vervanger voor Hendriks, die waarschijnlijk volgende week wordt gepresenteerd.