32331694097 d47c8284a3 k

4 maart 201907:48

Door Joep Meijsen

Herentals met dikke zege naar Belgische titel

Herentals heeft de tweede hoofdprijs van het lopende seizoen binnen. De ploeg van Jeffrey van Iersel hengelde met een 8-2 zege op Luik zondagavond het Belgische kampioenschap binnen. Preston Shupe scoorde drie keer voor Hyc, Ben Vercammen nam twee goals voor zijn rekening.

Het is de vierde landstitel op rij voor Herentals sinds het begin van de Beneliga. Anders dan in Nederland werd in België afgelopen weekeinde wel een traditioneel Final Four-toernooi gespeeld. Op zaterdag plaatste Herentals zich door een 4-0 zege op Mechelen voor de finale, terwijl Luik een krappe 5-4 zege boekte op Leuven. Daarmee kreeg België dezelfde finale als vorig jaar en, net als in Nederland, een herhaling van de bekerfinale van enkele weken geleden.

Herentals pakte het initiatief in de wedstrijd, gespeeld in het ijsstadion van Mechelen, al in de openingsfase. Ben Coolen opende de score en niet veel later zorgde Ben Vercammen voor de 2-0. Vroeg in de tweede periode verkorte Luik de achterstand via een powerplaytreffer van Alexandre Bremer, maar het was opnieuw Vercammen die de marge weer op peil bracht. Dat gebeurde later in de periode nog een keer. Bryan Henry zorgde voor de de aansluitingstreffer, maar Nils Vroemans zorgde ervoor dat Herentals weer op een voorsprong van twee goals kwam.

In de slotminuut van de periode was het Preston Shupe die het voordeel verder vergrootte. Via treffers van Kyle Brothers en nog twee keer Shupe werd de eindstand bepaald op 8-2 en mochten de spelers van Herentals hun kampioensmedaille ophalen.

Foto: Kurt Tops (Flickr)

Delen