Okt2019 Nedspa 7

19 december 201912:30

Door Joep Meijsen

Herkansing Oranje in Spanje op 8 januari

De afgelopen zondag gestaakte wedstrijd in het pre-Olympisch kwalificatietoernooi tussen Nederland en Spanje wordt op woensdagmiddag 8 januari in Barcelona opnieuw gespeeld.

Afgelopen zondag werd de wedstrijd na de eerste periode gestaakt vanwege een wak in het ijs. Na enkele uren wachten werd de wedstrijd definitief gestaakt en moest een oplossing worden gevonden voor het duel. In overleg tussen de betrokken landen en de IIHF is nu besloten om het duel op woensdag 8 januari over te spelen op de ijsbaan in Barcelona. Het exacte aanvangstijdstip is nog niet bekend, maar zal rond 13.00 uur liggen.

Nederland reist een dag eerder af naar Spanje en keert direct na het duel weer terug naar Nederland. Reis- en verblijfskosten van de nationale ploeg worden vergoed. De wedstrijd werd zondag gestaakt bij een stand van 0-0. De winnaar van het duel plaatst zich voor de volgende ronde die in februari wordt gespeeld. Nederland zou in dat geval naar Kazachstan gaan. Naast het gastland zijn Polen en Oekra√Įne de andere deelnemers aan dat toernooi.