3 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Het Weekend Dat Was (1)

De Challenge Cup heeft een koploper. Het tweede team van Tilburg Trappers won de eerste wedstrijd van het seizoen en pakt daarmee de koppositie. De rubriek Het Weekend Dat Was keert terug en kijkt regelmatig naar wat er zich op en rond de Nederlandse ijsbanen afspeelt.

Het seizoen is officieel begonnen. Buiten was het nog bijna zomer toen het selectieteam van Tilburg het ijs betrad in het Silverdome in Zoetermeer. Het wedstrijdformulier en de statistiekenpagina op de NIJB-site spreken elkaar nog een klein beetje tegen, maar het lijkt erop dat Joep Andries met twee doelpunten voorlopig de topscorer is van de competitie. Hij scoorde twee keer in de 7-2 zege van Trappers. Volgens de statistiekenpagina van de NIJB heeft Reinier Staats inmiddels drie wedstrijden gespeeld in de Challenge Cup. Gelukkig worden de statistieken altijd nog gecontroleerd.

Dat betekent dat Tilburg Trappers 2 tenminste tot komende vrijdag de lijstaanvoerder is in de Challenge Cup. De wedstrijd werd overigens op zondagmiddag om 14.00 uur afgewerkt. De eerste wedstrijd in de Challenge Cup werd door 250 bezoekers bezocht, waarbij Pascal van Velde het eerste officiële doelpunt van het nieuwe seizoen scoorde.

Weet jij wie de titelverdediger is in de Challenge Cup? Het antwoord volgt later in dit artikel.

Nederland is een nieuwe ijshockeyclub rijker. Het gaat om de Alphen Polar Bears. Een club die moet gaan spelen in de nieuwe ijshal die binnen enkele jaren moet verrijzen in Alphen aan den Rijn. De Polar Bears trainen en spelen voorlopig in Leiden. Ze spelen hun eerste wedstrijd van het seizoen op 14 oktober tegen Fryslân Nordics. Deze club rekent op de bouw van een hal in Drachten.

Trappers-fans die vrijdag naar Nijmegen komen voor de eerste wedstrijd tegen de landskampioen kunnen de mutsen, wanten, oorwarmers, parka's en straalkacheltjes thuis laten. In het Triavium in Nijmegen wordt dit seizoen bij een behaaglijk temperatuurtje gespeeld. Dat heeft niets te maken met eventueel nog brandende brandhaarden, maar met het feit dat door de brand eerder dit seizoen de ringbaan niet wordt gebruikt. Wel vervelend voor de vele schaatsliefhebbers in Nijmegen natuurlijk.

Vandaag is een vrije dag in Duitsland. Vanmorgen om 10.30 stonden de hoogste jeugdteams van DĂĽsseldorf en Krefeld tegenover elkaar. Opvallend detail is dat de eerste twee doelpunten in de wedstrijd werden gescoord door Nederlanders. Nardo Nagtzaam opende de score voor Krefeld, terwijl Diego Hofland namens de DEG de gelijkmaker scoorde. KEV, met ook de Nederlander Levi Houkes in de opstelling, was uiteindelijk de winnaar. In deze rubriek houden we de Nederlanders in het buitenland de komende periode in de gaten.

De vorige Challenge Cup werd gespeeld in het seizoen 2004-05. Met de internationals in voorbereiding op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Polen speelden de clubs in de eredivisie (exclusief Amsterdam) om de Challenge Cup. Heerenveen won zeven van de tien wedstrijden en won de competitie en is daarmee dus officieel de titelverdediger.