3 oktober 200500:00

Door Joep Meijsen

Het Weekend Dat Was 1

Het nieuwe seizoen is nu echt begonnen. Tijd voor een kleine, regelmatig terugkerende rubriek op IJshockey.com. In Het Weekend Dat Was wordt teruggekeken op het speelweekeinde en randzaken rond het ijshockey genoteerd.

Doelman Stefan Patak van Eaters Geleen moet aan zijn talen gaan werken. 'Een goalie moet de verdediging coachen, zo zijn we dat in Canada gewend. Dat moet hij de komende weken wel gaan oppakken', zei Geleen-coach Andy Tenbult gisteren tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd Eaters-Den Haag.

De competitie in de Eerste Divisie begint komende weekeinde. Naar het schijnt. De clubs weten echter nog altijd niet of ze met een thuis- of een uitwedstrijd beginnen omdat het speelschema nog niet uit is. Op die manier is het natuurlijk moeilijk om de seizoenstart aan het publiek in de regio te verkopen. Overigens wacht de Eredivisie nog altijd op het restant van het speelschema voor dit seizoen.

Het was overduidelijk het weekeinde van de goalies. Bij Den Haag een absoluut uitblinkende Brock McGillis, terwijl het Nijmeegse publiek in Amsterdam op de banken stond voor de prestaties van Kyle Nixon. Verschil was echter dat McGillis de punten mee mocht nemen in de bus naar huis, terwijl Nixon met lege handen achterbleef.

Amsterdam biedt de eerste vijf thuiswedstrijden gratis toegang voor studenten. Op vertoon van een studentenpas of OV Jaarkaart zijn de wedstrijden gratis te bezoeken. Het is Ă©Ă©n van de activiteiten die Amsterdam heeft ontwikkeld om meer publiek naar de Jaap Edenhal te trekken.

Ook Tilburg Trappers heeft een activiteit ontwikkeld. Tijdens de wedstrijd op 16 oktober tegen Geleen mogen seizoenkaarthouders minimaal vijf vrienden of vriendinnen meenemen. Die betalen dan de speciale kortingsprijs van 2,50 euro per persoon. Onder de deelnemende groepen worden bovendien prijsen verloopt, waaronder een VIP-arrangement voor de wedstrijd en een mountainbike. Een aanmeldingsformulier is te vinden op de vernieuwde website van Trappers.

Op de site van AT5 is met enige moeite een korte samenvatting van de wedstrijd Amsterdam - Nijmegen van afgelopen vrijdag te vinden. De doelpunten van Amsterdam zijn te zien, alsmede de unieke save van doelman Kyle Nixon op een Amsterdamse speler die dacht alleen op het Nijmeegse doel af te kunnen schaatsen.

Op de tribune in Geleen een groepje jonge fans met grote lampen in de handen. Op een aantal van deze lampen stond het shirtnummer van captain Lambert Keulen. Deze ontstaken de lampen direct als de aanvoerder van de Limburgse formatie het ijs betrad. Keulen heeft in Geleen de bijnaam 'Lampie' De site van Geleen heeft een foto van de groep.