Flyers vs Hys 230212

23 februari 201209:42

Door Joep Meijsen

Hijs begint week met Friese zege

Den Haag begon woensdag een belangrijke week met een 5-2 zege in Heerenveen. De Haagse ploeg speelt waarschijnlijk zondag om de eerste plaats in de poule van de tussenronde en verdedigt twee dagen later de North Sea Cup.

Den Haag heeft twee punten voorsprong in de poule op Tilburg Trappers met nog twee wedstrijden te gaan, waaronder de ontmoeting in Tilburg die voor zondagavond op het programma staat, een eerste soort finale. Amper 48 uur later mag de ploeg van speler-coach Selivanov wederom aan de bak, dan in de finale om de North Sea Cup tegen Geleen.

Tegen Friesland Flyers keerde TJ Caig terug in de opstelling bij Den Haag en de Canadese topscorer had maar zes minuten nodig om het net achter Martijn Oosterwijk te vinden. Een dubbelslag van Robin Sochan in de tweede periode, waaronder een shorthanded goal, zette de wedstrijd daarna verder naar de hand van Den Haag.

Flyers moest het doen zonder Jason Visser, maar zijn broertje Jamie wist twaalf minuten voor tijd nog iets van spanning in de wedstrijd te brengen met zijn tiende treffer van het seizoen. Goals van Jan-Jaap Natte en Matt Korthuis, de tweede shorthanded goal van de avond, zorgden er echter voor dat Den Haag de punten veilig mee in de bus naar huis kon nemen. Wesley Hendriks scoorde kort voor tijd nog de tweede Friese goal.

Beide teams staan zaterdag in Den Haag weer tegenover elkaar. Een dag eerder ontvangt Heerenveen in eigen huis Tilburg Trappers voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.