Hys caig close 1112

30 december 201123:33

Door Joep Meijsen

Hijs en Eaters sluiten af met zege

Den Haag en Geleen hebben de jaargang 2011 afgesloten met een overwinning. Hijs was met 6-4 te sterk voor Eindhoven, terwijl Eaters met 3-6 won in Herentals.

trong>Hijs den Haag - Eindhoven Kemphanen

De herhaling van de halve finale in de beker tussen Den Haag en Eindhoven leverde lang niet zo'n spannende ontmoeting op als die derde wedstrijd toen in de Uithof. Den Haag liep na drie kwartier spelen uit naar een 6-1 voorsprong, alvorens Eindhoven de score met drie goals in de slotfase een competitief aangezicht gaf.

TJ Caig scoorde drie keer namens de Haagse formatie, terwijl ook Marcel Bruinsma, Stace van Bentem en James Easter het net achter Kyle Moir wisten te vinden. Voor Eindhoven wist Paul Vincent twee keer te scoren, terwijl ook Mike Overweg en Marcel Kars succesvol waren. Door de zege vergroot Den Haag de voorsprong op de ranglijst met Eindhoven naar drie punten, met twee wedstrijden in de hand.

Den Haag komt op woensdag 4 januari weer in actie. De ploeg van Alexander Selivanov reist dan af naar Friesland. Eindhoven heeft een langere pauze. Pas op zondag 8 januari mag Kemphanen weer aan de bak. Tegenstander is dan Turnhout.

trong>Herentals - Geleen Eaters

Geleen sloot 2011 af met een goed gevoel met een 3-6 zege in Herentals. De ploeg van Chris Eimers besliste de wedstrijd in de eerste periode toen het team uitliep naar een 0-4 voorsprong.

Herentals liep al vroeg in de wedstrijd tegen straffen op en Eaters profiteerde optimaal. Met twee man meer op het ijs opende Michael Looby de score. In het restant van de powerplay was het Matthew Glasser die Tomas Pek wist te kloppen. Ian McDonald en Lars van Sloun zorgden ervoor dat Eaters met een comfortabele voorsprong kon gaan rusten.

Halverwege de wedstrijd profiteerde Eaters opnieuw van een powerplay. Ryan Burkholder haalde deze keer de trekker over. Herentals kwam via goals van Barry Horman (2) en Rob Lawrence nog wel iets terug in de wedstrijd, maar met zijn tweede van de avond zorgde Matthew Glasser er in de slotfase voor dat Herentals niet te dichtbij kon komen.

Herentals heeft de kortste nieuwjaarsbreak van alle teams. Op dinsdag 3 januari komt Amsterdam Capitals alweer op bezoek. Datzelfde Amsterdam ontvangt een dag later Geleen.