Trappers willemse close2

21 februari 200900:00

Door Remco

Hijs en Tilburg naar halve finale

Hijs Den Haag en Tilburg Trappers hebben zich als eerste geplaatst voor de halve finales. Beide clubs hadden aan twee wedstrijden genoeg om de kwartfinale te winnen.

Amstel Tijgers - Hijs Den Haag

Voor Amsterdam zit het seizoen erop. De ploeg van Ron Berteling maakte het Hijs Den Haag moeilijk maar kon niet voorkomen dat Den Haag ook de tweede wedstrijd winnend afsloot. Amsterdam kwam sterk uit de startblokken en greep tijdens de eerste powerplay de voorsprong. Op aangeven van Marcel Kars opende de Zweedse verdediger Andreas Melin met een afstandsschot de score in de Jaap Edenhal.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. De Amsterdamse treffer schudde de tegenstander meteen wakker en Den Haag nam het initiatief over. Een minuut na de openingsgoal zorgde Matt Reid van dichtbij voor de gelijkmaker. In de negende minuut kwam Den Haag op een 1-2 voorsprong. De Hagenezen scoorden net als Amsterdam tijdens de eerste powerplay. John Hecimovic reageerde attent voor de neus van Jan Münster.

Aan het einde van de tweede periode leek de spanning in deze kwartfinale voorbij. Jan Bohac wist net als in de eerste wedstrijd het net te vinden: 1-3. Toch gaf Amsterdam niet op en kwam weer sterk uit de kleedkamer in de derde periode. James Easter liep in de slotminuut van de tweede periode tegen een straf op. Binnen een minuut leverde de powerplay de aansluitingstreffer op voor Amsterdam. Wederom op aangeven van Marcel Kars was het ditmaal Andre Gill die Tim Knudsen passeerde.

Uiteraard ging Amsterdam op jacht naar de gelijkmaker maar net zoals gisteravond in Den Haag leverde de jacht geen treffers meer op. Den Haag wist in de slotfase de voorsprong te behouden en mag een weekje rusten. De tegenstander van Den Haag in de halve finale zal Geleen of Groningen worden.

Voor Amsterdam was het een seizoen met twee gezichten. Tijgers begon sterk aan het seizoen en was lange tijd koploper in de bekercompetitie. Halverwege kreeg Amsterdam te maken met een terugval, maar de indrukwekkende start leverde toch een plek op in de halve finales van de beker. In de halve finale bleek Tilburg een maatje te groot. In de reguliere competitie kende Amsterdam ook een zwakkere periode en eindigde het uiteindelijk zevende.

Eindhoven Kemphanen - Tilburg Trappers

Eindhoven Kemphanen kan terugkijken op een geweldige rentree in de eredivisie. De ploeg van Leo van den Thillart oogste een hoop respect. Elke tegenstander roemde Eindhoven om hun inzettingsvermogen en lef. Kemphanen bracht een mix van een aantal Tilburgse talenten en sterke imports.Zo liet Reinier Staats zien dat hij hard op weg is naar een plek in de selectie van Oranje. Goalie Matt Anthony bleek een verrijking voor de competitie net als zijn ploeggenoten Kevin Galerno en Brent Patry. De verdediger Patry zou voor elk team in de eredivisie een welkome versterking zijn.

Eindhoven wist tegen bijna alle ploegen spannende wedstrijden te spelen. Tilburg Trappers was echter gedurende het seizoen een maatje te groot. Uitgerekend de te sterke buurman was de tegenstander in de kwartfinale. Tilburg wist ook de tweede wedstrijd eenvoudig te winnen. De eerste periode ging nog behoorlijk gelijk op. Doug Stienstra zette Tilburg binnen twee minuten op voorsprong maar Brent Patry zette Eindhoven weer op gelijke hoogte. De 1-2 voor Tilburg viel echter op een bijzonder ongelukkig moment. Bjorn Willemse schoot Tilburg op voorsprong vlak voor het verstrijken van de eerste periode.

Die klap kwam Eindhoven niet meer te boven en in de tweede periode liep Trappers uit naar een 1-6 voorsprong door goals van Bob Teunissen, Bjorn Willemse en twee treffers van Lance Monych. Daardoor was de wedstrijd al vroegtijdig beslist. De eindstand kwam uiteindelijk uit op 3-7. Het slotakkoord was wel voor de thuisploeg aangezien Brent Patry in de slotseconde de laatste Eindhovense treffer van het seizoen maakte.

Eindhoven kan dus vooruitkijken naar het volgende seizoen. Matt Anthoy, Tyler Hilbert, Reinier Staats en Jeffrey Melissant zijn al vastgelegd voor het komende seizoen en ook coach Leo van den Thillart zal de komende jaren nog de baas zijn over de selectie.

Tijgers tanner handdoek sad 0809