Bjorn Borgman 2019 Amsterdam Tigers

27 april 201920:28

Door Joep Meijsen

Hijs haalt talent Borgman uit Amsterdam

De pas 16-jarige verdediger Björn Borgman maakt de overstap van Amsterdam Tigers naar Cairox Hijs Hokij Den Haag.

Dat maakt Den Haag bekend op zijn website. Björn Borgman speelde eerder in de jeugd al in Den Haag. Borgman speelde vorig jaar 22 wedstrijden voor Amsterdam in de Beneliga en play-offs en had een goal en 3 assists met 2 strafminuten. Hij kwam in het verleden ook uit voor het Nederlands team onder 18 jaar.

Borgman tekende in Den Haag een contract dat hem voor twee jaar bindt aan de club, met een optie voor een derde jaar. 'Er waren meerdere clubs ge√Įnteresseerd, maar mijn gevoel bij Hijs Hokij was meteen heel goed. Dat vind ik belangrijk', vertelt Borgman aan de website van Den Haag. Borgman viert eind volgende maand zijn 17e verjaardag.

Voor Borgman betekent dit dat hij volgend jaar weer op het hoogste niveau speelt. Amsterdam maakte vrijdag bekend een niveau lager te gaan spelen. Met de overstap van de jonge verdediger krijgt een drukke offseason voor Den Haag een verder vervolg.

Eerder was al bekend dat Raymond van de Schuit en Jurryt Smid de overstap maken naar Nijmegen, dat Mike Verschuren verkast naar Geleen en Cas Neuman de overstap maakt naar Zoetermeer. Verder stopt Viktor Gibbs Sjödin met ijshockey. Joey Oosterveld, Donny van Musscher, Stijn Knoop en Jan Willem Groenheijde verlengden hun contracten juist. In januari al werd duidelijk dat Alan van Bentem de club trouw blijft.

Foto: Robert Bos